«Що б ми знали про Ісуса, якби ніхто не написав Євангелій?»

«Що б ми знали про Ісуса, якби ніхто не написав Євангелій?»

\"«ЩоЖурналістів часто звинувачують у «розхитуванні човна». Якщо особи на посадах не знаходять сміливості визнати власних помилок і недопрацювань, то мають звичку призначати «винною невістку». Утім, якби не сякі-такі писаки, які карбують на папері події та діяння тих чи інших осіб, то за рік-два-п’ять-десять ми б і підзабули, як воно було насправді.
Цитата, винесена в заголовок, належить одіозному автору — сучасному американському письменнику українського походження Чаку Поланіку, яку він умістив у свій культовий роман «Бійцівський клуб».

Погляд на роль книги — це ще одна тема цього газетного номера (див. стор.). Утім, особисто я не надто люблю читати «класиків», надаючи перевагу авторам сьогодення.
То «що б ми знали про Ісуса, якби ніхто не написав Євангелій?».
А що, перефразовуючи, ми б знали про дату відкриття Прозорого офісу в Новограді-Волинському, якби «майстер-шеф» Новограда свого часу не оголосив цю дату публічно?
«Звертаюся до всіх скептиків (тут погляд промовисто перемістився в моєму напрямку — авт.): Прозорий офіс ми здамо на Покрову», — заявив міський голова Віктор Весельський на одному із засідань у приміщенні Будинку рад. Це засідання відбулося ще в січні 2018 року.
Шкода, що не римується: «Ти казала на Покрову — не сказала, в якім році...», як у відомій народній пісні.
Бо в Новограді чомусь багато чого «не римується» останніми роками. Уже вкривала опалим листям землю та Покрова, на яку обіцявся всенародною більшістю обраний голова відкрити своє «дітище». Ось-ось мине друга Покрова. А Прозорий офіс стоїть невідкритий. Тобто, недобудований...
Будівля, яку анонсували як покращення життя тисяч новоградців, для введення в експлуатацію потребує ще щонайменше 10,2 млн грн. Про це «Звягелю» у середу, 9 жовтня, повідомила директор департаменту праці й соціального захисту населення міської ради Лілія Хрущ.
Вона зауважила, що роботи на будівництві продовжуються. Ще є неосвоєні кошти. Щоб отримати з Державного бюджету необхідні для завершення будівництва й оснащення будівлі кошти, побували в заступника профільного міністра. Той нібито запевнив, що Прозорий офіс у Новограді добудують і здадуть. Сказав чекати. Тільки не сказав, скільки.
«Зараз ведуться роботи на фасаді будівлі. Для повного завершення потрібно ще 10,2 млн грн. Із них: біля 20% — на внутрішні роботи, решту — на обладнання й комунікації. Вишуковуємо кошти. У будь-якому випадку будівництво буде завершено», — такий коментар ми отримали від директора департаменту праці й соціального захисту населення міської ради Лілії Хрущ.
Наразі орієнтовної дати введення в експлуатацію Прозорого офісу немає. Велике будівництво, що мало стати окрасою центру міста, потихеньку переростає в довгобуд.
Олег БРЮХАНОВ