Посадовці Новоград-Волинської міської ради взяли участь у координаційній раді

8 жовтня секретар міської ради Василь Остапчук та перший заступник міського голови Сергій Колотов узяли участь у координаційній раді при голові райради, організатором якої виступила Новоград-Волинська районна рада за підтримки Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування.
Під час засідання були обговорені результати та пріоритетні завдання децентралізації на національному і місцевому рівнях, а також проведення медичної та земельної реформ.
Зазначимо, що Новоград-Волинський став другим містом обласного значення, після Житомира, який створив об’єднану територіальну громаду.
Відтак, відповідно до Закону щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення, 1 листопада 2018 року на засіданні 26-ї сесії міської ради було прийнято рішення про добровільне приєднання до міста Майстрівської сільської ради. Крім того, у ході другого пленарного засідання 34-ї сесії міської ради 26 вересня 2019 року депутати підтримали рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади села Гульська Гульської сільської ради до Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади». Попередньо в с.Гульську відбулися громадські слухання та засідання сесії з цього питання, де було підтримано ініціативу приєднання. Надалі має бути прийнято ще низку рішень та здійснено заходи, відповідно до чинного законодавства.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради