Урочистості з нагоди 50-річчя Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму

Урочистості з нагоди 50-річчя Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму

11 жовтня в Палаці культури ім.Лесі Українки керівництво міста, студенти та викладачі Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму відвідали урочистості з нагоди 50-річчя навчального закладу, де для них відбулася святкова програма. На початку заходу присутні переглянули фільм про технікум «50 років успіху».
Із головної сцени Новограда-Волинського лунали слова вітань, схвалень і подяк.
Озвучили імена тих, хто здійснив найбільш вагомий внесок у навчальний процес, зміцнення матеріально-технічної бази технікуму, а також тих, хто став невід’ємною частиною всіх святково-розважальних заходів у місті. Найкращим були вручені відзнаки: Подяки Міністерства освіти і науки України, Почесні грамоти та Подяки Житомирської обласної державної адміністрації. Окремі слова вдячності цього дня звучали на адресу ветеранів педагогічної праці: Киянець Л.К., Шрамченко В.Й., Середюк В.С., Неук Н.І., Кухарський І.М., Туровець В.М., Пекарський Б.Г.
У вітальному слові в.о. міського голови Оксана Гвозденко зазначила, що заклад не лише надає якісну освіту, але й формує в студентів активну громадянську позицію. Із нагоди ювілею вищого навчального закладу Оксана Василівна презентувала технікуму від міської влади сертифікат на 200 тис. грн. У свою чергу директор Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму Алла Петрошук подякувала міській владі за підтримку та плідну співпрацю, а також вручила в.о. міського голови Оксані Гвозденко Подяку НВПЕТ.
За сумлінну плідну працю, значні успіхи в професійній діяльності та з нагоди святкування 50-річчя від Дня заснування Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму Оксана Василівна нагородила Почесною грамотою Новоград-Волинської міської ради: Людмилу Мартинюк (викладача інформатики та комп’ютерної техніки), Ганну Борисюк (методиста технікуму, викладача математики) та Василя Любчака (викладача фізики).
Також оголошено Подяку міського голови: Ірині Захарчук, викладачу економічних дисциплін, голові циклової комісії обліково-економічних дисциплін; Євгенії Пеньковій, лаборанту, голові профспілкової організації; Андрію Полякову, викладачу історії; Валентині Селезньовій, викладачу української мови та літератури; Вадиму Сімчуку, викладачу електротехнічних дисциплін; Наталії Скибі, лаборанту; Олександру Фютаку, викладачу загальнотехнічних дисциплін, голові циклової комісії загальнотехнічних дисциплін.
З ювілеєм вищий навчальний заклад привітали директор НВПЕТ Алла Петрошук, директор міського Молодіжного центру Володимир Ліберда, представники Ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, представники університетів, що співпрацюють із технікумом, а також представники Житомирської ОДА і Новоград-Волинської районної влади.
Довідково. За 50 років існування технікум випустив близько восьми тисяч спеціалістів, які зараз працюють у різних куточках України та за кордоном.
Своїми знаннями зі студентами діляться 58 викладачів, серед яких близько 70% — із вищою кваліфікаційною категорією; 15% мають звання «викладач-методист»; 18% — звання «старший викладач».
Особлива гордість технікуму — навчально-виробнича база, а саме майстерні. У двоповерховій споруді на першому поверсі розміщено виробничо-навчальний цех, де встановлено понад
40 верстатів. У майстернях студенти проходять слюсарну, технологічну, механічну, зварювальну та монтажну практики. Потужності майстерень дозволяють приймати замовлення від інших підприємств і працювати з ними в кооперації в основному виробництві.
Технікум має один із найкращих в області спортивний комплекс. Він — єдиний із вищих навчальних закладів області має власний басейн, сауну сухого жару, тренажерний та тенісний зали. Спортивний зал є найбільшим у місті за розміром, що дозволяє проводити змагання найвищого рівня практично з усіх ігрових видів спорту. Також на території технікуму облаштовано спортивний майданчик із комплексом тренажерів.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради