Долар подешевшав — ціни… зростають!

Донедавна зростання цін на товари та послуги аргументували подорожчанням валюти. І з цим було важко не погодитись. Адже в Україну завозять багато товарів із-за кордону.
На щастя, останніми місяцями американська валюта помітно дешевшала, проте ціни на імпортні товари (побутова техніка, мийні засоби, бензин та інше) чомусь не подешевшали. Більше того, українські виробники почали навіть «накручувати» вартість своєї продукції — особливо продовольчої.
Так, наприклад, гречка (це — головний продукт діабетиків) подорожчала майже на 75%, яйця — на 60-70%. Піднялася ціна на молочне, майже на всі крупи, овочі, фрукти… І ніхто не може (чи не хоче) пояснити «феномен»такої цінової політики по-українськи.
Днями чимало подивувався, коли в одній із місцевих аптек популярний німецький препарат прибавив у ціні майже на 50 відсотків.
Запитав в аптекарки, чому не вимагають у постачальників медикаментів адекватної вартості ліків до курсу долара? Вона сказала, що це безперспективно. Фармацевтичні фірми на поступки не йдуть. Діють за правилом: хоч бери — хоч не бери!
Напевне, новій владі час уже звернути увагу на хаос із цінами, аби захистити від нього пересічних українців і насамперед — людей малозабезпечених.
Віктор САВИЦЬКИЙ