За минулий тиждень поліцейські Житомирщини розшукали 13 зниклих дітей

Усі юні жителі Житомирщини, серед яких 4 — малолітні, нині повернуті додому. Із ними та батьками поліцейські і фахівці соціальних служб проводять відповідну роботу. Дорослих, які знехтували батьківськими обов’язками або вчиняли домашнє насильство, притягнуто до адміністративної відповідальності.
Увечері 20 жовтня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від жителя району про зникнення його 11-річного сина. За словами батьків підлітка, він вийшов із дому на кілька хвилин (навіть не вдягнувся, як слід), але не повернувся і через дві години. Після самостійних безрезультатних пошуків вони звернулися до поліції.
Поліцейські, розшукуючи хлопця, перевірили закинуті будівлі, оповістили про його пошуки рідних та друзів, відвідали за місцем проживання родичів. На місці події працював кінолог зі службовим собакою. Зрештою, після опівночі хлопчик прийшов до своїх діда й баби в сусідньому селі.
— Під час спілкування з поліцейськими підліток зізнався, що увесь цей час переховувався в сусідньому селі та намагався залишитися непоміченим, однак сильно замерз, тому й вирішив зайти до будинку родичів. Причиною втечі з дому хлопець вказав образи з боку мачухи, — розповідає начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. — На цю обставину поліцейські звернули особливу увагу.
Після роботи з усією родиною правоохоронці склали адміністративні матеріали за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства…) КУпАП відносно жінки. Відомості про подію також будуть направлені до соціальних служб для організації подальшого нагляду за сім’єю.
— Загалом за минулий тиждень надійшло 13 повідомлень про зникнення дітей. У 4 випадках довелося шукати дітей, яким не виповнилося й 11 років: двічі — в Овруцькому районі та по 1 — у Новограді-Волинському та Житомирі, — коментує начальник Наталія Гончарук. — Частина сімей, де один із батьків не є рідним для дітей, перебуватимуть під наглядом соціальних працівників та психологів.
Поліцейські вкотре закликають громадян контролювати своїх дітей і цікавитися їх місцем знаходження. Будьте уважними до їх проблем, знаходьте час для спілкування, виявляйте любов та турботу. Нагадуйте дітям про необхідність дотримання правил безпеки в публічних місцях і роз’яснюйте відповідальність за ті чи інші дії та вчинки.
Відділ комунікації поліції Житомирської області