Депутатам потрібна «жертва»?

Депутатам потрібна «жертва»?

\"ДепутатамЗАСТУПНИК МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПИТАНЬ ТА НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ЗВІТУВАТИМУТЬ ПЕРЕД ДЕПУТАТАМИ
Таке рішення ухвалено депутатами міської ради на позачерговій сесії, що відбулася 17 жовтня. У розділі «Різне» було розглянуто та прийнято депутатський запит Олександра Гарбовського:
1) заслухати на черговій сесії міської ради 31.10.2019 р. звіт начальника управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Богданчука О.В. щодо ситуації, яка склалася на комунальному підприємстві «Шляхрембуд» Новоград-Волинської міської ради;
2) заслухати на черговій сесії міської ради 31.10.2019 р. звіт заступника міського голови Легенчука А.В. щодо стану справ у житлово-комунальній сфері (стан комунальних підприємств міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», «Новоград-Волинськжитлосервіс», полігону твердих побутових відходів, підготовки до осінньо-зимового періоду тощо).
Крім того, було підтримано пропозицію депутата міської ради Миколи Усенка та протокольно доручено фінансовому управлінню міської ради здійснювати поточне фінансування комунального підприємства «Шляхрембуд» міської ради, — повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
Позачергова, тридцять п’ята сесія міської ради відбулася під головуванням секретаря міської ради Василя Остапчука, оскільки міський голова Віктор Весельський перебуває на лікуванні після оперативного втручання та, згідно із розпорядженням від 04.09.2019 р. №422 (к) «Про покладання виконання обов’язків міського голови», виконання обов’язків із питань діяльності міської ради покладено на секретаря міської ради, — додають у відділі інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
Із повними текстами прийнятих рішень після їх підписання можна буде ознайомитися на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради в рубриці «Нормативна база — Рішення міської ради», результати поіменного голосування розміщені в рубриці «Нормативна база — Результати поіменного голосування».
Пленарне засідання чергової, 36-ї сесії міської ради відбудеться 31 жовтня, о 09:00, у великій залі Будинку рад. Засідання постійних комісій пройдуть із 22 по 25 жовтня, відповідно до окремого графіку. Засідання погоджувальної ради буде проведено 28 жовтня, о 13:15, у конференц-залі міської ради.
Під цим повідомленням на офіційній сторінці Новоград-Волинської міської ради в соцмережі Фейсбук з’явилися коментарі звягельчан.
«Усіх небайдужих жителів міста прошу прийти на чергову сесію 31.10 2019 року. Скільки можна терпіти хибно компетентних фахівців в управлінні ЖКГ? Тільки разом громада зможе подолати всі перепони», — пише Олександр П.
«Ну, прийдуть люди, і що далі? Буде бакаланина про те, як усе погано і що в усьому винні мер, Богданчук, Легенчук, але тільки не депутати. Ні, я не захищаю вищезазначених осіб, але кожен повинен відповідати за своє. У нас хто затверджує бюджет міста, штатний розпис працівників апарату міської ради, хто врешті-решт має повноваження КОНТРОЛЮВАТИ діяльність виконавчих органів? Депутатам просто потрібна «жертва» — мера дістати не можуть, він на лікарняному, то вирішили крайніми зробити Богданчука та Легенчука. А де були всі ці ЧОТИРИ роки теперішні фахівці житлово-комунального господарства? Майже рік пройшов із часу проведення, так званого, аудиту Водоканалу. І що? А нічого! Гарно «стибрили» 200 тис. грн наших грошей! Бо то був не аудит, не хочу висловлюватися… Свого часу стільки писав про той аудит, але всім було «по барабану»! Наразі — давайте прийдемо на сесію і наведемо лад. Так не наводять лад — потрібна спільна постійна робота активної частини суспільства в цьому напрямку. А допомагати добивати призначену «жертву» в мене особисто бажання немає, хоча в мене, мабуть, найбільше претензій до діяльності управління ЖКГ, бо я ходив, на відміну від усіх інших мешканців міста, і на засідання виконкому, і на сесію міської ради та намагався донести до всіх, що тарифи на тепло незаконні. Усім було «до лампочки», а наразі давайте допоможемо знищити «жертву», — коментує користувач Володимир А.
* * *

То хто ж винен, що ключові об’єкти життєзабезпечення міста (Водоканал, полігон ТПВ, «Шляхрембуд», незавершене асфальтування доріг) дісталися дна? Міський голова, виконавча вертикаль галузі ЖКГ чи депутати, які розподіляють кошти та уповноважені контролювати їхнє використання, впливати на кадрові призначення виконавців сесійних рішень? Можливо, частину відповідей громада отримає на черговій сесії 31 жовтня. Хоча потрібно мати на увазі, що під час «політичних сесій» у всіх виступах між рядками звучить політична агітація. Особливо, коли місцеві вибори все ближче і ближче…
Олег БРЮХАНОВ