«Досі не віриться!..» — Олексій Плісак здобув золото чемпіонату світу з кікбоксингу

«Досі не віриться!..» — Олексій Плісак здобув золото чемпіонату світу з кікбоксингу

Чемпіон України, срібний призер чемпіонату Європи з боксу та багаторазовий переможець обласних чемпіонатів із боксу й кікбоксингу Олексій Плісак здобув перемогу на чемпіонаті світу з кікбоксингу, що проходив в Ірландії.
«Це — наш перший чемпіонат світу. Ми довго чекали візу, лише в останній день перед вильотом її підтвердили. Добиралися до Ірландії з двома пересадками. Різниця в часі з Україною — дві години, тож довелося адаптуватися «з коліс», — поділився першими враженнями зі «Звягелем» батько і тренер чемпіона Леонід Плісак.
У чемпіонаті взяли участь понад 600 спортсменів із 40 країн світу. Олексій виступав у ваговій категорії 46-48 кг у трьох версіях: К-1, фул-контакт, лайт-контакт. Він провів у кожній із них по 5 поєдинків. Здобув перемоги над спортсменами з Німеччини, Ямайки, Китаю, Англії, Ірландії, США. Найбільш напружений і важкий бій видався з англійцем у фіналі, та Олексій переміг в усіх трьох версіях.
«Досі не віриться!.. Ми пройшли складний шлях до перемоги й здобули золоту медаль на чемпіонаті світу! Олексій боровся до кінця. Попри травму коліна, зміг завоювати золото. Напруга у фіналі трималася до останньої секунди. Але завдання було — лише перемога. Адже ми до неї йшли довгих шість років», — додав Леонід Плісак.
Олег БРЮХАНОВ