Спочатку «усне зауваження», а тоді — наїзд на людей

Спочатку «усне зауваження», а тоді — наїзд на людей

\"Спочатку19 жовтня в Новограді сталася дорожньо-транспортна пригода, яка приголомшила місто.
«За попередньою інформацією, водій автомобіля «Volkswagen Caddy», 41-річний житель райцентру, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини, де на узбіччі знаходилися пішоходи. Унаслідок ДТП постраждав 30-річний звягельчанин. З отриманими численними тяжкими травмами чоловіка було госпіталізовано до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні», — так повідомляли про подію в понеділок, 21 жовтня, на офіційному сайті ГУ НП у Житомирській області.
30-річний потерпілий звягельчанин — Вадим Баранніков. Того вечора він ішов із дружиною Юлією вулицею Герцена. Наїзд на пішоходів стався близько 18:25. На цьому відрізку дороги відсутній тротуар. За свідченнями очевидців, пішоходи йшли узбіччям.
«Про керманича відомо, що в поточному році він чотири рази притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, двічі з них — за кермування в нетверезому стані. Після вказаної дорожньо-транспортної пригоди в нього в медичному закладі взято кров для дослідження на визначення стану сп’яніння», — повідомив начальник Новоград-Волинського ВП ГУНП Микола Заровний.
\"Спочатку«Водночас слід зауважити, що за першим задокументованим поліцією випадком кермування чоловіка в стані алкогольного сп’яніння (27.07.2019 р.) судом винесено рішення про застосування до нього усного зауваження. Адміністративні матеріали за другим задокументованим фактом (15.08.2019 р.) досі знаходяться на розгляді в суді», — йдеться в офіційному повідомленні поліції.
Вадима госпіталізували до реанімаційного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО. «Зафіксовано відкриту черепно-мозкову травму, перелом 5 ребер, перелом ключиці, забій легень.
Наразі Вадим — на штучній вентиляції легень. Його стан — стабільно тяжкий», — повідомили друзі потерпілого.
«За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Тривають усі необхідні слідчі дії для об’єктивного встановлення причин та обставин пригоди, також призначено низку експертиз, зокрема технічну і трасологічну. Водієві оголошено про підозру у вчиненні вказаного правопорушення та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.
\"СпочаткуУтім, вирішення питання про обрання міри запобіжного заходу забуксувало. У вівторок, 22 жовтня, водій, котрий кермував «Volkswagen Caddy» у момент скоєння ДТП, на суд не з’явився. У нього нібито погіршилося самопочуття. Він викликав «швидку» й перебував у лікувальному закладі в той час, коли повинно було відбутися судове слухання щодо його справи. Тож слухання щодо обрання міри запобіжного заходу перенесли на 24 жовтня.
«Відповідно до чинного законодавства, чоловікові може загрожувати покарання — позбавлення волі на строк до 8 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до 3 років», — пишуть у повідомленні поліцейські.
Рідні, близькі й друзі потерпілого рішуче налаштовані здійснювати громадський контроль за ходом цієї справи. На судове засідання, де мали обрати міру запобіжного заходу водієві, прийшло близько двох десятків небайдужих містян.
У соцмережі Фейсбук друзі Вадима запустили флешмоб «Вадимживи».
«...За добу велика кількість людей написала Юлії Михайловій, друзям і всім, хто тримає на контролі цю справу, масу теплих слів і побажання якось долучитися до допомоги. Підтримка батькам надзвичайно необхідна: і моральна, і фактична. Тому всім, хто може і хоче долучитися будь-якою допомогою, велика подяка.
Картка батька: 5167 4901 8119 2247 (Баранніков Петро) або ПриватБанк 5168 7574 0487 3277 (Юля Михайлова).
Моліться своїм Богам за цього хлопця, просіть Всесвіт бути добрішим до нього, а також не забувайте берегти себе і своїх близьких!» — закликають у повідомленні.
...На момент відправки номера в друк повторне засідання суду щодо обрання міри запобіжного заходу водієві ще не завершилося. Вадим так само знаходиться в реанімаційному відділенні Новоград-Волинського міськрайТМО.
Олег БРЮХАНОВ