Уперше в історії місцевого футболу чемпіона визначить «золотий матч»

Уперше в історії місцевого футболу чемпіона визначить «золотий матч»

Історичну подію заплановано провести на новоградському стадіоні «Авангард».
2 листопада, о 10:00, розпочнеться «золотий матч» за звання чемпіона Прем’єр-ліги чемпіонату міста Новограда-Волинського і району сезону 2019 року між ФК «Авангард» (Горбаша) і ФК «Моноліт» (Наливна станція).
У неділю, 27 жовтня, відбувся заключний, 26-ий тур у Прем’єр-лізі. «Моноліт» розгромив «Фортуну» зі Слободи Романівської — 3:0. «Авангард» переміг ярунський «Олімп» — 3:2. Обидва лідери набрали по 61 очку.
На чемпіонство упродовж сезону також претендувала «Смолка». У звітному турі команді з однойменного міського мікрорайону зараховано технічну перемогу над командою «Поліська Січ» із Броницької Гути. Таким чином у ФК «Смолка» стало 60 очок, і вона залишилася на третьому місці.
Лісгоспівська «Рись» із 52-ма очками — четверта.
Останні тури чемпіонату позначилися скандалами. Пристрасті з футбольних полів перекочувалися у кабінети місцевих футбольних функціонерів, яким довелося розглядати протести щодо результату того чи іншого матчу за участю лідерів. Звісно, такі рішення ніколи не задовольнять усі сторони.
«Шановна редакція! Пише вам футбольний уболівальник. Вирішив написати, коли дізнався про рішення контрольно-дисциплінарної комісії щодо матчу між командами «Рись» і «Моноліт». Гра була принциповою і завершилася перемогою команди «Рись» — 1:0. На матчі був присутній голова федерації Василь Гордійчук. У газеті написано, що «гра завершилася скандалом». Насправді, це був не скандал, а бійка, яку затіяли вболівальники та гравці «Моноліту». Спершу вдарили бокового суддю, хоч рішення приймає головний арбітр. Дісталось і його дружині.
Здається, що після всього команду повинні були оштрафувати й зняти 3 очки. Вони ще ж подали протест і при сумнівному рішенні виграли. У результаті з четвертого місця «Моноліт» перемістився на перше, яке по праву повинно належати командам зі «Смолки» чи з Горбаші.
Голова федерації Василь Гордійчук бачив усі ці перипетії. Він повинен був дати свою оцінку, але маємо те, що маємо.
Чому чемпіонами стають не за грою, а за «писаниною»?
До речі, один із трьох членів комісії, яка розглядала протест, є представником клубу «Моноліт». Гадаю, цим усе сказано», — пише в листі до редакції «Звягеля» місцевий уболівальник М.Ковальчук.
«Місцевий футбол росте, розвивається. Навколо чемпіонства створилася небувала інтрига, оскільки в місті й районі зібралося чимало сильних футбольних колективів. Тому будь-яке рішення контрольно-дисциплінарного комітету може бути неоднозначно сприйнято. Але в даному випадку все відбулося за правилами. Тим більше, що впродовж сезону «Смолка» на своєму полі поступилася і «Авангарду», й «Моноліту». Якщо в команди є чемпіонські амбіції, то їх потрібно доводити. Вигравати — й не буде питань!» — прокоментував «Звягелю» голова районно-міської федерації футболу Василь Гордійчук.
Додамо також, що ранній початок «золотого матчу» обумовлений щільністю календаря раніше спланованого кубку «Звягельська осінь» (детальний календар — у попередньому номері «Звягеля»).
У першій лізі чемпіонату району після 22-го туру на вершині таблиці — «Скала» (Наталівка), в якої 57 очок. До трійки лідерів увійшли токарівський «Граніт» (55 очок) і «Маяк» із Жолобного — 48 очок.
Олег БРЮХАНОВ