Куди телефонувати, якщо спалюють траву чи сухе листя?

Інспекція благоустрою наголошує, що дим дуже шкідливо впливає на здоров’я людини. Токсини, які виділяються під час горіння рослин та інших речовин, провокують виникнення хвороб, зокрема дихальної системи.
За несанкціоноване спалювання сміття, трави та опалого листя передбачена адміністративна відповідальність. Стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів — передбачає накладання штрафу на громадян у розмірі від 340 до 1700 гривень.
Інспекцією благоустрою проводяться вечірні рейди вулицями міста. За фактами правопорушення складаються адміністративні протоколи.
Станом на 23.10.2019 р. складено 92 адміністративні протоколи за спалювання. Проведено 15 рейдів районами міста, попереджено понад 50 осіб персонально.
Закликаємо громадян бути свідомими — не забруднювати довкілля та не труїти один одного.
Про виявлення фактів порушення можете повідомляти за тел.: (04141) 3-01-90, 102 та надавати зафіксовані фотофакти за адресою: вул. Шевченка, 15, ІІІ-й пов. (каб. №1, 2).
Інспекція благоустрою управління ЖКГЕ та КВ міської ради