У Міністерстві оборони України обговорили питання відновлення роботи військового шпиталю

У Міністерстві оборони України обговорили питання відновлення роботи військового шпиталю

Сергій Колотов, перший заступник міського голови, разом із головою Житомирської обласної спілки солдатських матерів Валентиною Васильчук та головою Новоград-Волинської міськрайонної спілки солдатських матерів Тамарою Шостак перебував на особистому прийомі в заступника міністра оборони України Олексія Марценюка з питань відновлення роботи військового шпиталю в місті Новограді-Волинському. Новопризначений заступник пообіцяв розібратися з цим питанням та прибути до Новограда-Волинського з метою особисто ознайомитися з об’єктом.
Під час робочої зустрічі було розглянуто низку інших питань соціального захисту військовослужбовців. Зокрема, пропозицію від керівників обласної та міської спілок солдатських матерів щодо зміни підходу до закупівлі квартир для військовослужбовців. Було запропоновано військовому керівництву відмовитися від тендерів, натомість монетизувати цю пільгу. Відтак тим, хто має право на отримання житла, надавати визначену суму в грошовому еквіваленті.
Як підкреслив перший заступник міського голови Сергій Колотов, наприклад, військовослужбовцю належить за нормами придбати однокімнатну квартиру, однак на перспективу для родини він хоче придбати 2- або 3-кімнатну квартиру чи будинок. Тому необхідно створити умови, коли військовослужбовець, отримуючи готівку, у разі необхідності, має можливість додати власні кошти та сам придбати житло, яке є зручним для його родини.
Заступник міністра оборони України Олексій Марценюк зазначив, що це питання також буде розглянуто. У Міністерстві оборони вже є напрацювання в цьому напрямку.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради