Хроніка 45/2019

Хроніка 45/2019

ХУЛІГАН ПОБИВ ВІКНА В АВТОМОБІЛЯХ
Подія сталася в ніч із 29 на 30 жовтня. Зі слів очевидців, невідомий пошкодив дві автівки, припарковані поблизу одного з під’їздів житлового будинку в місті Новограді-Волинському. Згодом чоловік був затриманий та доставлений групою реагування до місцевого відділу поліції.
Один із потерпілих, 24-річний місцевий житель, розповів, що, як і деякі інші мешканці будинку, ближче до ранку прокинувся від галасу у дворі. Виглянувши з вікна, чоловік побачив, як невідомий розбиває вікна в автівках поблизу його під’їзду, та викликав поліцію.
На місце події прибула група реагування місцевого відділу, яка затримала «бунтаря» та доставила його до слідчих. Ним виявився 36-річний житель району.
Встановлено, що чоловік із хуліганських спонукань спочатку руками, а потім із використанням каміння пошкодив два автомобілі мешканців будинку: заявника та 72-річного пенсіонера. Як з’ясувалося згодом, на момент інциденту молодик уже був у статусі підозрюваного за ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) КК України.
Слідчі встановлюють обставини події та готують чоловікові нове повідомлення про підозру в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.296 (Хуліганство) КК України. Подібні протиправні дії караються від штрафу до 5 років обмеження волі.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У НОВОГРАДІ ОСКВЕРНИЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛОГО БІЙЦЯ АТО
Вандали продовжують оскверняти пам'ять загиблих в АТО. Кілька місяців тому на міському кладовищі разом із пам'ятниками побратимів була сплюндрована могила Юрія Глухова. Цього разу вандали знищили табличку-покажчик біля входу у двір, де проживав герой. Вивіска свідчила, що вулиця носить ім'я Юрія Глухова, і цього виявилося досить, щоб поглумитися над пам'яттю про загиблого воїна.
Воїн 30-ї окремої механізованої бригади, 20-річний Юрій Глухов, був важко поранений 31 серпня 2014 року при виході з оточення. Через п'ять днів боєць помер у госпіталі. Глухов посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Вулиця в Новограді-Волинському, де жив Юрій, із 2015 року носить ім'я героя.
04141.com.ua

ВИКРИЛИ КРАДІЇВ
Удень, 1 листопада, до Лугинського відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку майна з підсобного приміщення нежитлового домогосподарства.
На місці події працівники поліції з’ясували, що з комірчини було викрадено пральну машину, металеву драбину та інше майно, що належить 50-річній жительці с.Станційного. Злодій потрапив усередину, пошкодивши вікно. Поліцейські встановили причетність до крадіжки 28-річного місцевого жителя. Чоловік у скоєному зізнався, викрадене в нього вилучили.
Цього ж дня до Чуднівського відділення поліції звернувся 53-річний житель селища Іванопіля з повідомленням про крадіжку з його будинку. Заявник повідомив поліцейським, що з приміщення викрадено електроінструменти. Сума завданого збитку встановлюється. Розшуківці за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення затримали 41-річного односельчанина заявника. Під час спілкування з правоохоронцями чоловік зізнався у вчиненому та показав схованку викраденого.
Також 1 листопада дільничні офіцери Житомирського районного відділення поліції встановили причетність 34-річної житомирянки до крадіжки із будинку жительки с.Тетерівки. Правопорушення було вчинено 29 жовтня. Заявниця повідомила, що з її приватної оселі було викрадено золоту каблучку вартістю 8 тисяч гривень.
За всіма фактами тривають досудові розслідування.
ЧОЛОВІК ПОТРАПИВ ПІД КОЛЕСА ІНОМАРКИ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 31 жовтня, близько 22:00, у с.Сінгурах Житомирського району. Попередньо, водій автомобіля «Toyota», 38-річний вінничанин, рухаючись у напрямку Бердичева, здійснив наїзд на чоловіка, який переходив дорогу на неосвітленій ділянці, у невстановленому для цього місці.
Унаслідок ДТП 55-річний житель району отримав тілесні ушкодження та був доставлений до районної лікарні.
Триває встановлення всіх причин та обставин події.
ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ОБСТАВИНИ ЗАГИБЕЛІ ЖИТЕЛЯ РАЙОНУ
Уранці 31 жовтня до поліції надійшло повідомлення про смерть 59-річного жителя села Рачок. За місцем проживання чоловіка виїхала слідчо-оперативна група.
У ході візуального огляду тіла господаря в нього були виявлені чисельні травми: садна, синці та переломи. Як з’ясувалося згодом, тілесні ушкодження він отримав у результаті ДТП, що сталася напередодні ввечері.
Попередньо, 39-річний водій «ВАЗівки», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та рухаючись у напрямку села П’ятки, не впорався з керуванням, унаслідок чого з’їхав у кювет. У результаті, травми отримав 59-річний пасажир.
Після ДТП керманич викликав на місце пригоди знайомого, який уже на своєму транспорті доставив та залишив травмованого за місцем його проживання. Уранці наступного дня чоловіка без ознак життя виявила в його будинку соціальний працівник та викликала поліцію.
Поліцейські з’ясували обставини травмування чоловіка, встановили очевидців ДТП, опитали їх, розшукали керманича «ВАЗівки» та провели інші першочергові заходи.
Водій автівки свою причетність до вказаної дорожньої пригоди визнав. Транспортний засіб правоохоронці в нього вилучили до Чуднівського відділення поліції для встановлення всіх обставин ДТП та проведення експертного дослідження.
Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 8 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
ЗА ОСТАННІЙ МІСЯЦЬ ПРАВООХОРОНЦІ ВИЯВИЛИ ПОНАД 160 ПРАВОПОРУШЕНЬ, ВЧИНЕНИХ ІНОЗЕМЦЯМИ НА ЖИТОМИРЩИНІ
В області тривають комплексні заходи з виявлення осіб, які незаконно або з порушеннями законодавства перебувають в Україні. До суду було спрямовано понад півсотні подань щодо скорочення строку їх тимчасового перебування в Україні та щодо примусового повернення іноземців до країни походження.
Спеціальні заходи поліцейські проводять разом із працівниками міграційної, прикордонної служби та інших правоохоронних структур. Тривають рейди та перевірки місць, де можуть перебувати нелегальні мігранти.
Як повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП Житомирщини Олексій Рубан, під час проведених заходів правоохоронці направили до суду 11 подань щодо скорочення іноземцям строку тимчасового перебування на території України, усі вони були задоволені. Також відносно 49 осіб були прийняті рішення про їх примусове повернення до країни походження.
Загалом 161 іноземця або особу без громадянства притягнено до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень та накладено штрафів на суму майже 37 тисяч гривень. Серед найбільш поширених — пов’язані із законністю їх перебування на території України. Також зафіксовано кілька випадків недотримання іноземцями Правил дорожнього руху та керування автотранспортом у стані сп’яніння.
У ЖИТОМИРСЬКОМУ РАЙОНІ ІНОМАРКА ПОТРАПИЛА В КЮВЕТ ТА ЗАГОРІЛАСЯ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 31 жовтня, близько 23:00, на 205-му км автодороги «Житомир — Могилів-Подільський». Водій отримав тілесні ушкодження.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Ford Focus», 32-річний житель с. Чернетина Вінницької області, рухаючись у напрямку Бердичева, не впорався з керуванням та з’їхав із автошляху, де транспортний засіб зіткнувся з деревом та загорівся.
У результаті ДТП керманич отримав тілесні ушкодження. Його було доставлено до відділення інтенсивної терапії Житомирської обласної клінічної лікарні.
Поліція встановлює всі обставини події в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ОБСТАВИНИ ТРАВМУВАННЯ ЧОЛОВІКА… ПІД ЧАС МАСАЖУ
До поліції звернувся 44-річний житомирянин із заявою про завдання йому травм лікарем під час масажу. Поліцейські розпочали кримінальне провадження для встановлення всіх обставин. Призначено відповідні експертизи.
Заявник розповів, що на початку жовтня під час сеансу масажу він отримав тяжкі тілесні ушкодження. За словами чоловіка, з кабінету лікаря його забрала «швидка», оскільки самостійно, через отриману щойно травму, йти він не міг.
За попереднім висновком судово-медичного огляду, у потерпілого діагностовано закриту хребтову травму та компресійні переломи кількох шийних та грудних хребців, що є тяжкими тілесними ушкодженнями.
За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ст.140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Триває встановлення всіх обставин.
Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді від позбавлення права займатись певною діяльністю до ув’язнення терміном до 2 років.
У КОРОСТЕНСЬКОМУ РАЙОНІ НА ЗАЛІЗНИЦІ ЗАГИНУВ ПЕНСІОНЕР
Фатальна подія сталася 30 жовтня, близько 16:20, поблизу станції Новаки Коростенського району. Поліцією розпочато досудове розслідування.
Попередньо встановлено, що потяг сполученням «Львів — Київ», рухаючись у напрямку столиці, здійснив наїзд на чоловіка, який переходив залізничні колії в невстановленому місці з велосипедом у руках. Пішохід отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці події.
Поліцейські встановили особу загиблого — 81-річного жителя с.Хотинівки.
У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч.2 ст.276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України, триває з’ясування всіх обставин події.
Відділ комунікації поліції Житомирській області