Звягельські армреслери — знову серед кращих на чемпіонаті світу!

Звягельські армреслери — знову серед кращих на чемпіонаті світу!

\"ЗвягельськіНовоград-волинські спортсмени і тренери стали учасниками 41-го чемпіонату світу з армспорту та 22-го чемпіонату світу з пара-армреслінгу. Змагання відбулися з 26 жовтня по 4 листопада у місті Констанца, Румунія. Потужна делегація в складі одинадцяти спортсменів та двох тренерів-супроводжуючих представляла Житомирщину та клуб «Фенікс». П’ятдесят чотири країни відрядили свої делегації на чемпіонат.
У різних номінаціях виступали й наші спортсмени. Тренер Новоград-Волинської ДЮСШ Віктор Захарчук змагався в номінації ветеранів у ваговій категорії до 100 кг. У напруженій боротьбі здобув п’яте місце лівою рукою та четверте — правою. На жаль, без медалі, хоча продемонстрував дуже пристойний результат. У цій же номінації виступав Вадим Ларін у ваговій категорії до 90 кг. Він зупинився на 12-му місці лівою рукою та на 10-му — правою.
\"ЗвягельськіСеред юнаків та дівчат до 18 років виступала наша зірочка — майстер спорту Олеся Бессальнова. Нагадаємо, що Олеся — чемпіонка Європи та світу 2017 року, чемпіонка України в цій номінації 2019 року. Наразі є студенткою Переяслав-Хмельницького університету, має напружений графік навчання й тренування. Це, напевно, й позначилося на звітних результатах — лише шосте місце на ліву руку та сьоме місце — на праву.
У номінації пара-армреслінгу виступало вісім спортсменів, які вибороли шість бронзових нагород. Приємно, що всі вони — члени клубу «Фенікс» для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Тренування клубу проходять у залі по вулиці Соборності, 16.
Частина тренерів і спортсменів представляє Новоград-Волинську ДЮСШ. У школі декілька років тому відкрито відділення для осіб з інвалідністю з різних видів спорту, у тому числі — й армспорт. Надано прекрасне приміщення, закуплено тренажери для продуктивних тренувань та підготовки спортсменів до змагань по вулиці Єрьоменка, 5.
Підсумки виступу наших спортсменів такі:

  • голова клубу «Фенікс», тренер та діючий спортсмен, заслужений майстер спорту України Олександр Пінчук у категорії 90 кг лівою рукою посів десяте місце, а в категорії 80 кг — п’яте правою рукою;

  • Олена Котюк у категорії до 65 кг (сидячи) — шосте місце на ліву та п’яте — на праву руку;

  • майстер спорту України міжнародного класу Світлана Дроздюк у категорії 65 кг посіла четверте місце лівою рукою та третє — правою. Уже третій рік поспіль Світлана стає призеркою чемпіонату світу;

  • старший тренер збірної області, заслужений тренер України Геннадій Данюк виступав лише в змаганнях на ліву руку в категорії понад 85 кг. Він виборов третє місце. Відзначимо, що це — десятий чемпіонат світу, на яких Геннадій здобуває призові місця;

  • Анна Щирська, студентка третього курсу фізичного виховання Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу, завоювала четверте місце в боротьбі лівою рукою та третє — правою;

  • Олександр Хіміч, член клубу «Фенікс», у категорії до 100 кг виборов третє місце лівою та п’яте — правою рукою;

  • Богдан Денисевич, член клубу «Фенікс», у категорії до 70 кг — третє місце правою рукою, на ліву не виступав;

  • Олександр Палєха, член клубу «Фенікс», у категорії 75 кг (сидячи) виборов п’яте місце лівою та третє — правою рукою.


Клуб «Фенікс» висловлює подяку спортсменам за напружену роботу. Окремі слова вдячності адресуємо меценатам за фінансову допомогу для відрядження спортсменів на чемпіонат світу, а також тренерам — Геннадію Данюку, Віктору Захарчуку, Олександру Пінчуку, Володимиру Сарницькому.
Інформація клубу «Фенікс»