«Тихі зорі вічної пам’яті»

«Тихі зорі вічної пам’яті»

У Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки оформлено книжкову виставку «Тихі зорі вічної пам’яті» до 75-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Пам’ять про Другу світову війну безмежна, невичерпна, вічна. Сучасникам і майбутнім поколінням її заповідали ті, хто поліг на полях жорстоких битв, хто після тяжких ран передчасно пішов із життя, її заповідають ветерани. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу — його битва, його перемога над фашистами.
28 жовтня 1944 року радянські війська вийшли на сучасний кордон нашої держави. У цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій нацистських окупантів.
Великою була ціна перемоги. Кожний 7-ий із тих майже 60 млн, які загинули у Другій світовій війні, — наш земляк.
У районній бібліотеці імені Лесі Українки серед книг історичної тематики видання про Другу світову війну посідають особливе місце. Найбільшою популярністю серед читачів користуються книги та статті з періодичних видань про воєнне лихоліття нашого краю, краєзнавчі історичні нариси. Відвідавши нашу бібліотеку, читачі можуть ознайомитись із книгами про Другу світову війну.
Марія БАКА, бібліотекар районної бібліотеки імені Лесі Українки