Нардеп Дмитро Костюк шукає можливості відновити військовий шпиталь у Новограді

Про це Дмитро Костюк написав на своїй сторінці у Фейсбуці 5 листопада.
«Сьогодні спілкувався із заступником міністра оборони Олексієм Марценюком та генерал-майором медичної служби Ігорем Хоменком. Позиція останнього, на жаль, незмінна: нібито військовослужбовців у Новограді-Волинському замало, нібито госпіталів у Рівному та Житомирі достатньо, нібито й коштів бракує.
Усе ж разом із заступником міністра Олексієм Марценюком ми дійшли до спільної думки, що слід шукати не проблеми, а можливості! Госпіталь простоює, на його консервування також витрачаються кошти, натомість він міг би і має працювати на людей. Це — і допомога військовим, і робочі місця, і ковток позитиву у вигляді перемоги в спільній боротьбі всього населення міста.
Олексій прийняв мої аргументи та запевнив, що Міністерство зацікавлене в тому, щоб госпіталь запрацював. Питання: у якому вигляді, з якими відділеннями, скільки фінансування потрібно, які кошти можна залучити поза межами бюджету, чи є в нас достатньо медперсоналу... Одним словом, потрібен якісний проект! І під нього вже шукатимуть інструменти для реалізації.
Під свою відповідальність запропонував очолити роботу над проектом військового шпиталю заступнику міського голови Новограда-Волинського Сергію Колотову, як людині, яка в постійному контакті зі спілками ветеранів війни, бійців АТО, афганців. Незабаром мають бути організовані наради з представниками організацій, які вже давно займаються проблемою шпиталю, медиками, військовими, активними мешканцями міста», — повідомляє Дмитро Костюк.
Нагадаємо, Дмитро Костюк ще до обрання у Верховну Раду, працюючи журналістом, готував репортажі щодо необхідності відновлення роботи військового шпиталю в Новограді-Волинському. Утім, і тоді, і зараз, як бачимо, військове відомство не вбачало за доцільне вирішувати це питання. Можливо, тепер, маючи потужніші важелі впливу в статусі народного депутата від провладної партії, у Дмитра Костюка з’явиться більше шансів вплинути на ситуацію.
Підготував Олег БРЮХАНОВ