Подарунком для Єви можуть стати небайдужі серця

Подарунком для Єви можуть стати небайдужі серця

«Щоб стати сильним, — об’єднуйся з іншими» — цей урок американської журналістки Регіни Бретт, яка перемогла рак, стала блискучим спікером і двічі фіналісткою Пулітцерівської премії, написавши «50 уроків життя», продовжує навчати. Адже сьогодні часто чуємо заклики допомогти комусь, хто не має здатися перед обличчям хвороби. Цим «хтось» може стати кожен із нас, і, лише об’єднавшись, можна розраховувати на позитивний результат. Як би не втомили всіх ці нужденні історії серед власних проблем, у кожній з них може статися диво.
Наступна історія — з тих, де, об’єднавшись, можна стати сильнішими. Або ж просто чарівниками, як вам буде завгодно.
Ми писали про цю унікальну пару раніше — Дюймовочку-Тетяну зростом 114 см, як у 6-річної дитини, та високого красеня Євгена, який не чує. Обидва — інваліди дитинства, що не завадило їм покохати і народити маленьке диво. На цьому випробування не закінчилися, бо здоров’я донечки Єви виявилося занадто тендітним.
Кожен ранок дівчинки починається з судом, які медики називають синдромом Веста, або малюковою епілепсією, що спричиняє атрофію зорового нерва та важкі рухові порушення.
У травні, коли ми про це писали, із коштами на лікування допомогли жінки з місцевої ГО «Жіноча сила». Утім, того курсу виявилося недостатньо. Знову потрібне лікування в Станишівці.
— Лікарі радять зробити МРТ голови і пройти курс гормонального лікування, — розповіла мама Тетяна. — Ми нещодавно виписалися з нашої лікарні, де обидві лікувалися від бронхіту. Тепер знову потрібно лягати — часу чекати немає, судоми виснажують дитячий організм, а гроші всі витрачені.
Лікарі очікують, що гормональне лікування має позбавити дитину від частих судом, покращить її зір і рухову активність. Стан Єви зараз напряму залежить від лікування.
Цього тижня дівчинці виповнився рік. Вона з усіх сил старається відповідати розвитку однолітків, але через хворобу це дається їй важко. Якщо кожен, хто прочитав цю історію, долучиться матеріально, то ми зможемо подарувати Єві дитинство без епілепсії. У батьків, на жаль, зараз для цього бракує коштів.
Реквізити для дива — рахунок у банку: 5168757307581357, Тетяна Мотринець.
Юлія КЛИМЧУК