Місцевий фотограф випустив календар про птахів

Місцевий фотограф випустив календар про птахів

\"МісцевийФотографа-любителя Івана Лавренчука називають майстром золотих кадрів — його фото природи викликають чимало схвальних відгуків. Ми розповідали про захоплення Івана у «Звягелі» (від 30 серпня, №35 (1359), у статті «Птахи з Червоної книги і душа лісу — ніщо не сховається від його об’єктива»).
А нещодавно своє захоплення птахами, світлин із якими в доробку фотографа чи не найбільше, Іван презентував у календарі на 2020-й рік. У виданні вийшли друком найкращі світлини фотографа, а замовити календар можна в Інтернеті.
— Загалом у моєму архіві на об’єктив зафіксовано понад двісті різновидів птахів, — розповідає Іван. — Є досить рідкісні види з Червоної книги. Любителів спостерігати за птахами у світі називають бьордвочерами. Є щось на кшталт змагань у багатьох країнах, коли намагаються сфотографувати якнайбільше птахів. Я свого часу став восьмим у світовому рейтингу зі 167 видами. Це дуже популярний напрямок залучення туристів. Він міг би стати актуальним і на Звягельщині, адже туристи з інших країн платять гроші, щоб побачити те, чого не мають удома. Чим далі — тим важче знайти нові види птахів. Буває, теоретично зрозуміло, що вони можуть бути, а переконатися в цьому — тривалий і захопливий процес.
Цікаво, що перші замовлення на календар автор отримав з-за кордону. У планах — календарі зі світлинами в інших жанрах. Нагадаємо, цьогоріч на «Lesia Grand Fest» Іван Лавренчук презентував свою першу виставку зі світлинами птахів, а ще має бажання познайомити зі своїми фотороботами школярів і студентів.
Юлія КЛИМЧУК