ДТП на Герцена: результату експертизи на стан сп’яніння водія досі немає

ДТП на Герцена: результату експертизи на стан сп’яніння водія досі немає

11 листопада друзі й родичі постраждалого в ДТП Вадима Бараннікова разом із декількома десятками активістів зустрілися з керівництвом Новоград-Волинського відділу поліції, щоб поцікавитися, як проходить розслідування кримінальної справи.
Поспілкуватися з візитерами вийшли заступник начальника ВП Роман Степарук (новий начальник ВП виявився у відпустці), начальник слідчого відділу Іван Запоточний, слідчий Вадим Климчук та прес-офіцер Інна Вовченко.
Поліція повідомила, що слідство триває. Планують завершити його і передати в суд до кінця листопада.
Водночас поліцейські зізналися, що досі не отримали результатів експертизи на стан сп’яніння водія, який підозрюється в ДТП.
«Чекаємо висновків експертиз, щойно вони надійдуть — передамо справу до суду», — пояснив Іван Запоточний.
Наразі підозрюваний перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Поліція запевнила, що контролює дотримання ним рішення суду. Також правоохоронці пояснили, що активісти можуть допомогти поліції контролювати це питання: якщо раптом хтось побачить підозрюваного поза межами його домоволодіння, то в якості доказу порушення рішення суду слугуватиме фото чи відео або ж свідчення двох свідків. Рекомендували в такому випадку телефонувати на «102».
Після спілкування з правоохоронцями активісти влаштували акцію в центрі Новограда (на центральному колі), розгорнувши плакати до водіїв. «ВАДИМ НЕ ВИННИЙ, ЩО ХТОСЬ МУД@К», «ВИПИВ? ЇДЬ ЗА ГРАТИ!», «УСНЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СУДУ ДОЗВОЛЯЄ ВБИВАТИ?», «ГАЛЬМУЙ! РЕАНІМАЦІЯ НЕ ГУМОВА», — надрукували на плакатах.
Нагадаємо, ДТП, у якій постраждав Вадим Баранніков, сталася увечері, 19 жовтня, на вулиці Герцена. Автомобіль «Volkswagen Caddy» збив чоловіка. Про підозрюваного водія відомо, що цього року він чотири рази притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, двічі з них — за кермування в нетверезому стані.
…Принагідно додамо, що за останні декілька років практично жодна з резонансних кримінальних справ на Новоград-Волинщині не завершилася покаранням винних. Принаймні, поліція про це не звітувала перед громадськістю. У місті внаслідок підпалу згорів Молодіжний центр, стріляли в депутата міської ради, побили пам’ятники на могилах героїв АТО (крім цього, регулярно стаються випадки пошкодження іншої патріотичної символіки), пограбували квартиру міського голови… Це — далеко не повний перелік нерозкритих злочинів. Практично щовечора центральними вулицями з порушенням правил дорожнього руху й на небезпечній швидкості гасають автівки, влаштовують аварійні ситуації, «дрифтуючи» навколо центрального кола. На жаль, це чомусь проходить повз увагу патрульних. Містяни сподівалися, що ситуація покращиться зі зміною керівництва відділу поліції. Чи сподівання залишаться марними?
Олег БРЮХАНОВ