11 медалей на «Кубку Всеукраїнського Союзу таеквон-до» в Житомирі

11 медалей на «Кубку Всеукраїнського Союзу таеквон-до» в Житомирі

8-10 листопада вперше в нашій області (у Житомирі) відбувся «Кубок Всеукраїнського союзу таеквон-до» серед дітей і дорослих усіх вікових та вагових категорій, який зібрав представників майже з усіх регіонів України. Кількість учасників — 1075 чоловік.
Змагання проводилися в шести розділах: «тулі» (формальні вправи); «спаринг»; «спецтехніка»; «силовий тест»; «командний спаринг»; «командний туль».
Усі клуби були представлені найсильнішими складами. Конкуренція — просто шалена! Найзапекліша боротьба точилася в спарингах. Підготовка бійців виявилася на найвищому рівні. Бої проходили видовищно, адже на даянгах показували свою майстерність чинні чемпіони Європи (2019 року) та світу (2018 року).
Господарем та одним із головних організаторів кубка був Житомирський обласний осередок таеквон-до, що покладало особливу відповідальність на нашу команду.
Команда з Новограда-Волинського нараховувала 15 чоловік. Наші спортсмени брали участь у всіх видах змагань, крім командних. Вдалося вибороти 11 медалей, 9 із них — у «спарингу», 2 — у «тулях».
Чемпіонами стали А.Стецюк і Т.Нечипорук. Двічі срібний призер — К.Лукашева.
Також здобули 7 бронз: О.Подейко (2 медалі), С.Волощук, В.Степанчук, Р.Шапран, І.Біцький, Д.Тимощук.
Результат для нашої команди на турнірі найвищого рівня в Україні серед такої кількості спортсменів оцінюємо як дуже високий. Новоградські спортсмени склали гідну конкуренцію досвідченим бійцям.

Та відпочивати не доводиться — уже 24 листопада в Івано-Франківську відбудеться всеукраїнський турнір, де також планується участь наших спортсменів.
Житомирська область змогла гідно прийняти гостей з усієї країни, про що свідчать отримані подяки від керівництва Всеукраїнського союзу таеквон-до голові Житомирського обласного осередку та людям, які активно допомагали в організації кубка, а саме: Сергію Сидорчуку та Олегу Буришину.
Житомирський обласний осередок дякує батькам, спортсменам, усім, хто був небайдужий до організації такої масштабної події в нашому регіоні.
Відзначимо, що напередодні змагань, 2 листопада, у Києві відбувся семінар із всесвітньо відомим президентом Міжнародної федерації таеквон-до — грандмайстром Полом Вайлером (IX дан). У заході взяли участь тренери та спортсмени з усіх регіонів України. Серед них — і представники Житомирської обласної федерації з Новограда-Волинського. Зустріч із грандмайстром (IX дан) — володарем найвищого дану у світі — для представників українського таеквон-до стала визначною подією.
Інформація Житомирського обласного осередку таеквон-до