«Школа для гідів», екскурсія на байдарках по Случі, весільні церемонії в музеї — туристична рада сипле ідеями

За участю в.о. міського голови Оксани Гвозденко відбулося засідання ради з питань туристичної діяльності. Нагадаємо, що розпорядженням міського голови №30 від 14.02.2019 р. з метою вдосконалення реалізації державної політики в галузі туристичної діяльності в Новоград-Волинській міській ОТГ створено раду з питань розвитку туристичної діяльності. Робоча група в дорадчо-консультативній формі займається розв’язанням проблем розвитку місцевого туризму та підтримки туристичних ресурсів.
Учасників зібрання було поінформовано про напрацювання у сфері туризму. Так, перші важливі кроки на шляху до системного розвитку туризму в місті вже зроблені: створено план розвитку туристичної галузі в Новоград-Волинській міській ОТГ та утворено відповідну туристичну раду. Розроблено буклет з інформацією про основні туристичні об’єкти, туристичну інфраструктуру міста та екскурсійні маршрути. Наразі вживаються заходи щодо популяризації останніх, чий формат проведення модернізовано.
З інформацією про екскурсії можна ознайомитися на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради в рубриці «Новоград-Волинський — туристичний». У рубриці «Оголошення» розміщуються анонси екскурсій у музеях міста, у яких, зокрема, розроблено низку нових інтерактивних екскурсійних програм. Замовити екскурсії можна за телефонами: (04141) 2-42-81, 096-720-73-17, 063-683-96-44.
У центрі міста встановлено вказівний знак із напрямками руху до міських музеїв та визначних місць. Планується розробка подарункових сертифікатів на безкоштовну екскурсію для кращих учнів, студентів, спортсменів тощо. У перспективі розглядається можливість організації плаву на байдарках по річці Случі, створення майданчика для скелелазіння та розробка маршрутів велосипедних екскурсій.
У музеях міста розпочато роботу над створенням фотозон, а також опрацьовується ідея проведення в Музеї родини Косачів весільних церемоній та фотосесій. Розпочато реалізацію в музеях сувенірної продукції з символікою міста.
Краєзнавчому музею подарований пристрій для виготовлення сувенірної монети. Відтепер кожен охочий має можливість стати власником монети із зображенням гербу Новограда-Волинського та портрету Лесі Українки, яку зможе вичеканити самостійно.
Опрацьовано ідею проведення фотоконкурсу «Погляд на рідне місто через об’єктив» та конкурсу «Сім чудес Новограда-Волинського». Також розглянуто варіанти можливості впровадження промислового, спортивного та «зеленого» туризму. Ведеться підготовка до розширення туристичної спроможності Новоград-Волинської ОТГ за допомогою участі в грантових проектах.
При відділі культури й туризму міської ради планується відкриття «Школи для гідів», де проводитиметься безкоштовне навчання для молодих людей у напрямку проведення екскурсій. Ведеться робота щодо активізації залучення до процесу розвитку туризму молоді, у тому числі — представників шкільного самоврядування.
Також обговорили співпрацю з громадами інших ОТГ. Було озвучено багато цікавих та слушних пропозицій, завдяки яким окреслено нові напрямки роботи у сфері розвитку туризму.
За матеріалами міської ради