Потрібні знання та совість

Останніми роками все частіше чуємо про різні негаразди в управлінні державними справами на різних рівнях: від сільської ради — до Верховної, від якогось підприємства і аж до урядових кабінетів.
Критикують, дискутують, виправдовуються. Нібито винні всі, окрім конкретних чиновників. Коли задумаєшся, звідки коріння цього суцільного балагану, на думку приходить висновок: відсутність у багатьох керівників належних професійних знань та елементарної людської совісті. Такого не було в роки нашої молодості.
Отримані тепер у сумнівний спосіб дипломи про «вищу» освіту, протеже і кумівство, а також проблеми з чесністю, совістю, гідністю породжують повну невідповідність людей обійманим посадам. Грішать низькою культурою спілкування, хамством, елементарною невихованістю.
Скажете, що це все в Києві? Не тільки. Нерідко з подібним станом речей стикаємося і на місцевих рівнях. Чому? Усе з тих же причин.
Переконаний, що новий Президент, депутати та Уряд урешті візьмуться за наведення порядку в кадровій вакханалії. Час уже не чекає.
Віктор САВИЦЬКИЙ, історик