Двоє дітей-сиріт отримають грошову компенсацію на придбання житла

Під головуванням в.о. міського голови Оксани Гвозденко відбулося засідання комісії для формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб із їх числа, та визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.
Голова комісії поінформувала, що від департаменту праці та соціального захисту населення міської ради надійшло подання на виплату грошової компенсації для осіб із числа дітей-сиріт із метою придбання житла. Оксана Василівна наголосила, що грошова компенсація виплачується в порядку черговості взяття на квартирний облік.
Директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Лілія Хрущ повідомила, що рішенням Житомирської обласної ради на 2019 рік затверджено субвенцію з Державного бюджету місту Новограду-Волинському на вищезазначені потреби в сумі 645792 грн у розрахунку на двох осіб, згідно з черговістю перебування на квартирному обліку.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 р. №877 (в редакції від 26.06.2019 р. №616) з урахуванням обсягу відповідної державної субвенції на 2019 рік для потреб Новоград-Волинської міської ОТГ, станом на листопад 2019 року, право на отримання зазначеної компенсації мають дві особи з числа дітей-сиріт. Ці особи перебувають на позачерговому квартирному обліку, відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 23.02.2011 року №76.
Розглянувши заяви вищезазначених осіб, члени комісії погодили виплату компенсації на придбання житла в сумі 322896 грн для кожного. Наразі департамент праці та соціального захисту населення міської ради готує на розгляд виконавчого комітету міської ради проект рішення про виплату цим особам відповідної грошової компенсації.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради