Проект «Безпечне місто» — поки що на стадії нарад і обговорень

15 листопада під головуванням першого заступника міського голови Сергія Колотова відбулося засідання робочої групи з питань реалізації проекту «Безпечне місто». До участі в детальному обговоренні основних етапів проекту було запрошено керівництво районної ради, навколишніх об’єднаних територіальних громад та сільських рад, які беруть участь у проекті.
Згідно з рішенням міської ради від 31.10.2019 р. №798 «Про надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад», учасникам проекту було надано пропозицію про початок переговорів із питань організації співробітництва.
Відповідно до наступного етапу реалізації проекту, територіальні громади мають вивчити та оцінити пропозицію щодо відповідності потребам своїх громад, провести в кожній громаді громадські слухання, прийняти рішення рад про надання згоди на організацію співробітництва або про відмову в наданні згоди, а також на основі рішень рад делегувати представників громад до відповідної комісії, яка має бути утворена в рамках співробітництва.
Нагадаємо, що проект «Безпечне місто» передбачає встановлення відеонагляду на території Новоград-Волинської міської ОТГ, об’єднаних територіальних громад та сіл району, а також створення комунальної установи «Ситуаційний центр» у місті, яка буде співфінансуватись усіма учасниками проекту.
За матеріалами міської ради