НАТО — В НОВОГРАДІ

НАТО — В НОВОГРАДІ

Цього тижня гостями 12-го інженерного полку стали 23 військових аташе — представники країн-членів НАТО. Даний візит відбувся неспроста — два підрозділи інженерного полку включені до міжнародної програми (процесу планування та оцінки сил), що передбачає підготовку окремих українських військових частин до участі у спільних із натівцями військових операціях.
Тож, військові фахівці із країн, що входять до Північно-Атлантичного альянсу, прибули до Новограда, щоб оглянути наявну техніку та інфраструктуру, з’ясувати на місці реальний стан справ, а відтак — надати необхідні рекомендації командуванню частини в плані того, як прискорити процес налагодження взаєморозуміння між підрозділами Збройних сил України та військами альянсу.
Як повідомив заступник командира полку з гуманітарних питань В.П.Білошицький, вибір зупинився на третій інженерно-саперній та інженерно-дорожній ротах. Саме ці два підрозділи готуються до міжнаціональної співпраці.
Сапери вже успішно пройшли перший етап атестації. Цей підрозділ визнали як частково сумісний для залучення до міжнародних миротворчих дій. У подальшому на інженерно-саперну роту чекає другий етап оцінки. Інженери-дорожники нині готуються до свого першого етапу.
Як розповів начальник відділу військових аспектів інтеграції в НАТО, заступник начальника управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу ЗСУ, полковник В.П.Ханін, даний візит представників військових відомств країн-членів НАТО до України є плановим, вже другим упродовж поточного року. У вересні очікується ще один приїзд натівців до Новограда-Волинського. Відвідають хімбат.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА