16 днів проти насильства!

У місті стартувала соціальна акція «16 днів проти насильства» — щорічна міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня — Дня прав людини.
Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.
Із 1991 року акцію «16 днів активізму проти насильства» підтримують у 100 країнах світу, щоб збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства і створити соціальний простір, вільний від насильства.
Із 25.11.2019 р. по 10.12.2019 р. Новоград-Волинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із Новоград-Волинським місцевим центром надання безоплатної правової допомоги організовуються семінари для молоді та жінок, які перебувають на обліку центру зайнятості, на тему «Попередження вчинення насильства». Протягом двох тижнів організовуються зустрічі з молоддю Новоград-Волинської міської ОТГ на тему «Запобігання та протидія насильству в громаді», під час зустрічей присутніх ознайомлюють із діяльністю мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, про діяльність спеціалізованого формування психологічної підтримки «Телефон довіри», який діє за номерами: (067) 771-15-07 та 15-07 зі стаціонарних телефонів, де проводяться «гарячі лінії» з питань запобігання домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству по відношенню до дітей.
Усі учасники заходів отримують інформаційні матеріали з контактними даними Новоград-Волинського МЦСССДМ, Новоград-Волинського місцевого центру надання безоплатної правової допомоги та інших установ міста, куди можна повідомити, у разі виявлення факту вчинення будь-якого з видів насильства, також присутнім транслюється соціальний ролик «Я отримала сьогодні квіти», у якому відображені реалії та наслідки приховування фактів вчинення домашнього насильства.
Антоніна ЛАПИНСЬКА, директор міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді