«Ніч у музеї» — у нас нові екскурсії!

Несподівано для нас самих у Музеї родини Косачів днями пройшла квест-екскурсія «Ніч у музеї».
Про таку форму музейних платних послуг я знала давно. Ще на початку 2000-х рр. у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки двічі відбулися заходи під назвою «Ніч у музеї». Пам’ятаю, як завідувачка Віра Римська розповідала, що побачила таку форму роботи під час відвідин Музею Лесі Українки в Ялті, де вона побувала як учасниця «Ялтинської осені».
Але це були лише заходи. Як платну послугу «Ніч у музеї» не розглядали.
І раптом — дзвінок від директора школи №5 Лариси Капчинської: чи не погодився б музей провести для шкільного парламенту та учнів 10-11 класів школи екскурсію «Ніч у музеї»? А чому б ні? Давайте спробуємо!
Погодилася одразу. Оскільки телефонна розмова двох директорів відбулася пізно ввечері, у телефонному режимі сповістила двом співробітницям, щоб налаштувалися завтра на пізньовечірню з переходом у нічний режим роботу. Ну, і на роботу вранці — з ідеями!
У музеї вже практикуємо екскурсії-квести, тож довго вигадувати не прийшлося. Розробили нічний варіант, додавши театралізації. Оскільки дія відбувалася пізнього вечора, майже вночі, особливу нічну атмосферу у квестовій мандрівці темними залами музею створило світло свічки.
Театралізовані несподіванки чекали учасників у кожній музейній кімнаті. Це додавало «нічних» емоцій.
Підсумки: сподобалося й учасникам квесту, і працівникам музею!
Ще в процесі підготовки одностайно виникла ідея: внести «Ніч у музеї» у перелік платних форм Музею родини Косачів, як екскурсію-квест для 10-11-х класів шкіл, студентів, дорослої категорії населення.
Тим, хто зацікавився можливістю побувати в музеї в нічний час, необхідно знати, що групи для цієї екскурсії не мають перебільшувати 15 осіб. Нічною вважається екскурсія від 20:00, у зимовий час, і від 22:00, влітку. Тривалість екскурсії — до 2-х годин. Вартість — 500 грн, незалежно від кількості учасників групи.
Оскільки ми зараз напередодні шкільних зимових канікул, то хочу нагадати всім, що в нас можна відвідати оглядові й тематичні екскурсії для будь-якого віку, інтерактивні екскурсії для молодших класів шкіл та старших груп дитячих дошкільних закладів, екскурсії-квести для середніх та старших класів школи. Замовити й дізнатися конкретніше можна за тел.: (04141) 2-02-12; (063) 016-13-00; (067) 908-17-99.
Л.ГАММА, директор Музею родини Косачів