Відбулася звітно-виборна конференція міської організації ветеранів

21 листопада у великій залі Будинку рад відбулася XI звітно-виборна конференція міської організації ветеранів, на якій були присутні близько 200 делегатів та запрошених.
У роботі конференції взяли участь керівники органів влади, управлінь і служб місцевого самоврядування, представники трудових колективів і громадських організацій міста. Учасників конференції гаряче і урочисто вітали вихованці Палацу дітей і молоді.
Із доповіддю про підсумки роботи міської організації ветеранів з листопада 2015 року по листопад 2019 року і завдання на наступний період виступив її голова, полковник у відставці Василь Парфьонов. Делегати конференції заслухали, обговорили і затвердили звіт про роботу ревізійної комісії, кандидатури в керівні органи ветеранської організації і делегатів на обласну звітно-виборну конференцію та прийняли відповідне рішення. Головою Новоград-Волинської міської організації ветеранів одноголосно знову обраний Василь Парфьонов.
Робота конференції пройшла на високому організаційному рівні, у дусі доброзичливості, ідейної урівноваженості, логічно обгрунтованих пропозицій і критичних зауважень.
У виступах в.о. міського голови Оксани Гвозденко і секретаря міської ради Олени Пономаренко прозвучала інформація про роботу в напрямку вирішення завдань, які стоять перед містом, у тому числі — і в соціальній сфері, та висока оцінка активним напрямам і спільним зусиллям ветеранів, влади і громадськості у справі вдосконалення усього міського соціально-економічного комплексу.
Директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Лілія Хрущ роз’яснила суть низки законів, що стосуються соціального захисту ветеранів, оплати комунальних послуг, надання субсидій і пільг та відповіла на питання.
У дебатах щодо доповіді виступаючі відмітили, що, незважаючи на складну ситуацію, яка склалася в державі, робота ветеранської організації триває і продовжує нарощуватись у багатьох напрямках статутної діяльності та зростає її роль і авторитет серед міської громадськості. Підтвердженням цього слугує той факт, що делегати конференції одноголосно дали оцінку її роботи — «задовільно».
Було висловлено зауваження і корисні пропозиції на адресу ветеранської організації і влади, які торкалися майже всіх соціальних питань, у тому числі в системі тарифної політики, пенсійного забезпечення і медичного обслуговування населення, що виникли в результаті невиконання або виконання не в повному об’ємі статей Конституції і Законів України.
Головуючий на конференції Микола Пашківський виніс докір місцевим органам влади відносно необгрунтованого припинення у 2019 році фінансування статутної діяльності ветеранської організації та залучення її, у розріз вимогам Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», до участі в конкурсі громадських організацій, без урахування віку учасників і права іменуватися ветеранською організацією за встановленим державою стажем роботи або служби її членів. У місті за всіма критеріями називатися ветеранською має законне право тільки одна — міська організація ветеранів.
Конференція констатувала, що поставлені і затверджені завдання на майбутній період вимагають від кожного ветерана стійкості, рішучості, а головне — єдності для їх виконання, захисту честі і гідності людей старшого покоління й активної участі ветеранів у справі відстоювання встановлених законами прав та інтересів кожного ветерана та його родини.
К.МАЛОВ, член президії, голова комісії ради ветеранської організації по роботі зі ЗМІ