В.о. міського голови Оксана Гвозденко взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України

В.о. міського голови Оксана Гвозденко взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України

Протягом двох днів, 28 та 29 листопада, у Волинській області проходило виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики на тему: «Про функціонування закладів культури в умовах децентралізації». Засідання відбулося за участі голови комітету, народного депутата України Олександра Ткаченка та заступника міністра культури, молоді і спорту Ірини Подоляк. Серед присутніх на засіданні були народні депутати України, керівники департаментів Міністерства культури, молоді та спорту України та Міністерства освіти і науки України.
29 листопада на базі Літературно-меморіального музею Лесі Українки у с.Колодяжному обговорювали питання відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки на державному рівні. Житомирську область та батьківщину Лесі Українки — місто Новоград-Волинський — на засіданні представляли народний депутат України Юрій Павленко та в.о. міського голови Оксана Гвозденко. Делегати наполягали на виконанні прийнятої 8 лютого 2018 року Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки», яка передбачає проведення низки заходів у Новограді-Волинському та реконструкцію в нашому місті Літературно-меморіального музею Лесі Українки із розширенням його площі.
Оксана Василівна озвучила напрацьовані в Новограді-Волинському проекти в рамках святкування 150-річчя з дня народження Лесі Українки, а також передала їх у письмовому вигляді серед пропозицій до проекту рішення Комітету з цього питання.
В.о. міського голови Оксана Гвозденко, начальник відділу культури і туризму міської ради Лариса Заєць та її заступник Леся Адамович були приємно вражені гарною садибою Літературно-меморіального музею Лесі Українки в с.Колодяжному, яка систематично фінансується з Волинського обласного бюджету. Цікавим є той факт, що в кожному навчальному закладі області викладається предмет «Лесезнавство», а в луцьких вищих навчальних закладах гуманітарного профілю викладається дисципліна «Феномен творчості Лесі Українки». Загалом адміністрацією Волинської ОДА приділяється велика увага популяризації постаті Лесі Українки серед мешканців області.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради