У «Модерні» танцюють усі. І мами — теж!

У «Модерні» танцюють усі. І мами — теж!

У кожній професії є люди, які люблять публічність, і є такі, котрі її уникають. Тим цікавіший симбіоз виникає, коли про те, ким ти є, людина говорить через свою роботу. І танці для прояву професіоналізму — чудова платформа. Принаймні, так сталося в житті хореографа Світлани Мамаєнко. Про те, як відчуває вона свою професійну місію, ось уже 19 років розповідають на сцені виступи танцювального колективу «Модерн». І тим цікавіше «читати» танцювальні постановки, коли хореографу є що сказати…
За майже два десятиріччя місцева студія стала вагомою хореографічною базою для танцюристів. Чимало випускників продовжують навчання у вищихнавчальних закладах України. На жаль, працювати додому не повертаються, бо великі міста дарують талановитим учням більші професійні можливості.
А 29 листопада танцювальна студія «Модерн» презентувала на сцені Палацу культури нову концертну програму «Show girls». Ось уже другий рік поспіль це стає можливим завдяки організації Ксенії Інжиєвської та великої команди фахівців: спонсорів, рекламодавців.
Допомогли урізноманітнити виступи танцюристів музиканти Ярослав Заєць (саксофон), Діана Георгієва (вокал), Ксенія Назаренко (скрипка). «Модерн» вдячний усім за підтримку. Зокрема, колективу Палацу культури, у стінах якого розпочинав свою роботу.
— Представляючи нашу команду на сцені, я плачу завжди. Творчі люди вразливі, тому що ми працюємо серцем. Дякую вам, моя командо! Я — з вами, ви — зі мною. Ви надихаєте, і я люблю вас!» — щиро зізналася Світлана Мамаєнко.
«Навіть у розповідях вона хоче бачити танці», — представив її ведучий Віктор Червяков. Недаремно танець називають поемою, де кожен рух — слово. «Модерн» — сучасний колектив, у репертуарі якого є різні стилі виконання: класичний танець, модерн і контемпорарі, джаз-фанк, танцювальна акробатика тощо. Вишукана хореографія, разом із втіленням нових тем і сюжетів оригінальними танцювально-пластичними засобами — студія давно має власний помітний почерк, яким полюбилася глядачам. Витонченість, грація, інтелігентність — завдяки професійному підходу до хореографії, колектив впізнають і люблять.
Понад сімдесят учасниць займаються тут сьогодні. Цікаво, що в мам, котрі водять доньок на танцювальні заняття, виникло бажання й самим займатися хореографією! Світлана Вікторівна це творче бажання залюбки підтримала — так виникла старша група «Реліз».
— Танці сьогодні — це модно, а танцювати можна в будь-якому віці, — розповіла хореограф. — Тому мені цікаво займатися не лише з дітками, а й із мамами. Головне, щоб усі учасниці мого колективу були задоволені.
— Концерт у Палаці культури — це можливість подякувати нашим учасникам, презентувати батькам їх успіхи і відзначити за старанність, — каже хореограф. — Тому відзначили кращих танцюристів у 19 номінаціях. Сподіваємося, цей захід стане нашою гарною традицією.
«Гарячі» дівчата з групи «Реліз», а в буденному житті — звичайні мами (!) різного статусу і професій, стали однією з цікавинок концерту. Для нашого міста такий колектив — справді новинка, учасниці 25-35 років колоритно виглядали на сцені, танцюючи у вишуканих блискучих сукнях, на підборах, під круті, запальні мелодії. Кажуть, танцюрист — це не той, хто робить рухи під музику. У справжнього танцюриста танцює душа, а жіноча душа — безліч емоцій та настроїв, спостерігати за якими в танці дуже цікаво.
«Для мене дуже важливо знати думку глядача, — каже Світлана Мамаєнко. — Це те, для чого ми працюємо. І стараємося робити це якнайкраще».
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія БЕЗЗАБАРНОГО та з мережі