Хроніка 50/2019

У НОВОГРАДІ В КОЛОДЯЗІ ВИЯВИЛИ ТІЛО ЖІНКИ
6 грудня, о 20:32, до поліції зателефонували та попросили підняти з власного колодязя тіло місцевої мешканки. На місце події приїхали поліцейські та рятувальники. Останні за допомогою спеціальної драбини та мотузки дістали з криниці тіло 62-річної жінки.
— На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції. Оглянувши тіло жінки, слідів насильницької смерті вони не виявили. Остаточну причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи. Також вони з'ясували, що жінка впала в депресію через смерть чоловіка, лікувалася від безсоння та замкнулась у собі, — розповіла прес-офіцер Інна Вовченко. — Тіло жінки відправили на розтин.
novograd.city

ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗШУКАЛИ ВИКРАДЕНИЙ МОТОЦИКЛ І ЙОГО КРАДІЯ
Про викрадення з гаража мотоцикла «Hunter» до Новоград-Волинського відділу поліції днями повідомив 49-річний житель с.Немильні. Чоловік розповів, що вночі хтось потрапив до його обійстя і похазяйнував у гаражі. Уранці чоловік виявив відсутність транспортного засобу вартістю близько 30 тисяч гривень.
Викрадений мотоцикл у результаті першочергових заходів поліцейські виявили на подвір’ї жителя с.Смолдирова сусіднього Баранівського району. Однак господар зізнався, що транспортний засіб у нього тимчасово залишив односельчанин. Останнього за місцем проживання не виявилось. За таких обставин мотоцикл правоохоронці вилучили і продовжили розшук підозрюваного в незаконному заволодінні транспортним засобом.
4 грудня місцезнаходження 31-річного жителя с.Смолдирева було встановлено. Він дає пояснення у відділі поліції Звягельщини. Свою провину чоловік визнав. Попередньо, він скористався чужим транспортом, щоб дістатись уночі до свого села.
За подібну незаконну «оренду» чоловікові може загрожувати від 5 до 8 років ув’язнення.
У ЄМІЛЬЧИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗСЛІДУЮТЬ ДТП, У ЯКІЙ ЗАГИНУЛА ЛЮДИНА
8 грудня, близько 2 години ночі, до Ємільчинського відділення поліції надійшло повідомлення від медиків «швидкої» про ДТП із постраждалими людьми. На місці події працювали поліцейські слідчо-оперативної групи.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Skoda Оctavia» на заокругленій ділянці вулиці в с.Рихальському не впорався з керуванням, з’їхав у кювет, де автомобіль зіштовхнувся з бетонними стовпчиками та перекинувся.
Унаслідок ДТП від отриманих травм загинув 40-річний місцевий житель. Ще четверо людей, які знаходились в автомобілі, — троє жінок віком від 26 до 37 років, жительок Ємільчинського району, та 48-річний хмельничанин — із тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості були доставлені до медичного закладу.
Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ПОЖЕЖУ В ЖИТЛОВОМУ БУДИНКУ БАРАЧНОГО ТИПУ НА 7 КВАРТИР
6 грудня, о 01:46, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку на 7 господарів у Новограді-Волинському. Про це рятувальників сповістила власниця однієї з квартир, відчувши вночі їдкий запах диму.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику з приміщення йшов густий дим. Провівши розвідку, вони встановили, що він йде з однієї із квартир — із ванної кімнати. Вона була облаштована пластиковою вагонкою та утеплена ганчірками, які щільно прилягали до стіни сусідів, де на той час була протоплена піч.
Силами бійців ДСНС о 01:55 пожежу локалізовано, а о 03:05 — ліквідовано. Унаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити 6 кв. м перекриття, 3 кв. м оздоблення ванної кімнати та 2 кв. м перестінку в одній із квартир.
Причину пожежі встановлюють.
УДСНС України в Житомирській області

НА ЖИТОМИРЩИНІ ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ЗЛОЧИННУ ГРУПУ ВИМАГАЧІВ
Погрожуючи фізичною розправою та створюючи штучні конфлікти, вони вимагали в підприємців гроші.
Під час проведення процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання членами організованої злочинної групи коштів у бізнесмена. При цьому, у разі відмови, фігуранти погрожували чоловікові фізичною розправою. Для «спокійного життя» підприємець мав передати вимагачам 100 тисяч гривень. А щоб останній не зміг звернутися до правоохоронців, змусили його написати розписку про повернення «боргу».
Попередньо встановивши дату, час та місце зустрічі потерпілого з учасниками злочинного угрупування, поліцейські затримали їх.
У середу, 4 грудня, оперативники управління стратегічних розслідувань у Житомирській області Нацполіції, слідчі Новоград-Волинського відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури району за участю роти спеціального призначення поліції області затримали трьох активних учасників злочинного угрупування.
Із місця події правоохоронці вилучили 20 тисяч гривень, які потерпілий, побоюючись фізичної розправи, передав фігурантам як частину неіснуючого боргу.
Трьох фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Вирішується питання щодо повідомлення їм підозри за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.
Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

ПІРОТЕХНІКИ ДСНС ОБЛАСТІ ЗНИЩИЛИ ЧОТИРИ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ ПРЕДМЕТИ ЧАСІВ МИНУЛИХ ВІЙН
4 грудня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила чотири вибухонебезпечні предмети часів минулих війн, що були виявлені напередодні в с.Теснівці Новоград-Волинського району та в м.Новоград-Волинському.
У першому випадку на небезпечне відлуння війни натрапив «мисливець» за металобрухтом. Про це він одразу ж сповістив рятувальників. Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, обстежили поле та виявили 3 ручні гранати «РГД-33» та ще одну — «Ф-1».
У другому випадку на вибухонебезпечний предмет натрапив випадковий перехожий, який проходив повз яр. Прибулі за викликом піротехніки ідентифікували знахідку як мінометну міну калібром 50 мм.
Шановні громадяни! Рятувальники застерігають: якщо ви знайшли невідомий предмет, то одразу ж сповістіть про це за номерами екстрених служб «101» або «102». У жодному разі не торкайтеся його! Будьте відповідальні: не залишайте їх без нагляду, адже така необачність може закінчитися трагедією.
УДСНС України в Житомирській області

ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ БРАТОВБИВСТВО
Трагедія сталась увечері 7 грудня в Любарському районі. Нетверезий конфлікт між братами закінчився загибеллю молодшого з них. Поліція затримала підозрюваного. Триває досудове розслідування.
Близько 22:30 до Любарського відділення поліції надійшло повідомлення про виявлення за місцем проживання тіла 49-річного жителя с.Стрижівки.
На місці події працювали слідчо-оперативні групи ГУНП і Любарського відділу поліції. Ушкодження, виявлені під час огляду, вказували на насильницьку смерть чоловіка. Причину смерті встановлюють судово-медичні експерти.
Як було з’ясовано, загиблий проживав у будинку разом зі своїм старшим братом. Обидва зловживали спиртними напоями. Того вечора чергова пиятика спровокувала суперечку між родичами та призвела до бійки. Старший чоловік застосував до молодшого кулаки та ніж.
52-річного винуватця поліцейські затримали в порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) ККУ. Чоловікові оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.
За чинним законодавством затриманому може загрожувати від 7 до 15 років позбавлення волі.
ПОЛІЦІЯ РОЗШУКУЄ ВТІКАЧІВ ІЗ ВИПРАВНОЇ УСТАНОВИ
Правоохоронці встановлюють місцезнаходження засуджених, які в ніч із 8 на 9 грудня залишили місце відбування покарання в Райківській виправній колонії.
Місце відбування покарання самовільно залишив Мойсеєнко Микола Миколайович, 07.08.1980 р.н., уродженець с.Маркушів Бердичівського району, котрий проживає у с.Великій Фосні Овруцького району. Чоловік був засуджений за ч.3 ст.185 (Крадіжка) КК України.
Його прикмети: зріст 160 см, волосся темно-русяве із сивиною, очі сірі.
Був одягнений у сіру куртку.
Серед розшукуваних — Мазуренко Геннадій Павлович, 20.03.1985 р.н., уродженець с.Заболоті Радомишльського району. У 2017 році був засуджений за злочин, передбачений ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
Шановні громадяни! Якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо місця знаходження розшукуваних, то повідомте за телефонами: (04143) 2-11-02, (0412) 40-74-20 або 102.
У ТРЬОХ РАЙОНАХ ЖИТОМИРЩИНИ ЗАТРИМАЛИ АВТОМОБІЛІ З КРАДЕНИМ ЛІСОМ
6 грудня в Бердичівському, Олевському та Чуднівському районах під час профілактичних заходів поліцейські затримали транспортні засоби, на яких транспортувалась лісопродукція без належних супровідних документів. Розпочато кримінальні провадження.
До Чуднівського відділення поліції 6 грудня, уранці, звернувся житель с.Ворсівки із повідомленням про крадіжку деревини. Під час перевірки інформації поліцейські затримали поблизу с.Вільшанки два мотоблоки, на яких перевозилися понад два десятки колод породи сосна. Будь-що пояснювати водії транспортних засобів відмовились.
Близько 16:45 на одній з вулиць м.Бердичева поліцейські групи реагування місцевого відділу зупинили автомобіль УРАЛ-377, у якому перевозилися колоди тополь розміром до
3 метрів. За кермом вантажівки, як з’ясувалось, перебував 44-річний житель с.Мирного. На вимогу поліцейських він не зміг надати документів на вантаж.
Увечері цього ж дня у с.Замисловичах Олевського району поліцейські виявили трактор із причепом, завантажений лісопродукцією. Із десяток колод сосни довжиною до 6 метрів транспортувалися без відповідних документів на них. Принаймні водій трактора, 37-річний місцевий житель, їх при собі не мав.
В усіх випадках поліцейські розпочали кримінальні провадження за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Транспортні засоби разом із вантажем доставлені до відділень поліції для фіксації всіх обставин та вирішення питань накладення на них арешту. Перевізників нелегального лісу поліцейські затримали у двох районах також 4 грудня.
Відділ комунікації поліції Житомирської області