Виконком затвердив вартість харчування для дітей у закладах освіти на 2020-ий рік

11 грудня під головуванням в.о. міського голови Оксани Гвозденко (розпорядження міського голови від 04.09.2019 р. №422(к)) відбулося 85-те засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання, участь у якому взяли 19 членів виконавчого комітету із 22, які затверджені рішенням міської ради.
Було розглянуто 19 рішень. Зокрема, підтримано рішення «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік», яким із 1 січня 2020 року встановлено:

  • вартість харчування в закладах дошкільної освіти міста на одну дитину в день віком до 3 років у сумі 36,10 грн, віком від 3 до 6 (7) років у сумі 55,64 грн;

  • вартість одноразового безкоштовного харчування учнів у закладах загальної середньої освіти міста з розрахунку харчування в день на одного учня 1-4 класів — 20,60 грн, 5-11 класів — 24 грн;

  • вартість буфетної продукції для одноразового безкоштовного харчування в день для учнів шкіл 1-4 класів сіл Маковиць, Майстрова та Майстрової Волі в сумі 20,60 грн;

  • вартість харчування одного учня в пришкільних таборах відпочинку з розрахунку 40 грн у день (50% — за рахунок коштів батьків, 50% — за рахунок коштів міського бюджету).


Цим рішенням встановлено з 1 січня 2020 року розмір батьківської плати за один день відвідування дитиною закладу дошкільної освіти (60% від вартості харчування), що становить для: ясельної групи — 21,65 грн (кошти міського бюджету — 14,45 грн); дошкільної групи — 33,38 грн (кошти міського бюджету — 22,26 грн).
Звільнено від плати за харчування в закладах дошкільної освіти: 1) сім’ї, де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (підставою для звільнення є довідка про призначення такої допомоги, видана органами праці та соціального захисту); 2) дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до ЗУ «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; 3) дітей-сиріт; 4) дітей, позбавлених батьківського піклування; 5) дітей з інвалідністю; 6) дітей з особливими освітніми потребами, які виховуються в інклюзивних групах.
Встановлено пільгу щодо плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти в розмірі 50% багатодітним сім’ям, які мають трьох і більше дітей.
Звільнено від плати за одноразове харчування в закладах загальної середньої освіти, у тому числі — і в пришкільних таборах:
1) дітей з інвалідністю; 2) дітей-сиріт; 3) дітей, позбавлених батьківського піклування; 4) дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до ЗУ «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; 5) дітей, з особливими освітніми потребами, які навчаються в класах з інклюзивним навчанням.
Звільнено від плати за харчування в закладах загальної середньої освіти та в закладах дошкільної освіти, у тому числі — і в пришкільних таборах: 1) дітей, батьки яких мають статус учасника бойових дій (антитерористичної операції, операції об’єднаних сил або загинули під час виконання службових обов’язків у зоні АТО, ООС) на підставі копії посвідчення учасника бойових дій, або довідки про безпосередню участь в АТО, ООС; 2) дітей, які є внутрішньо переміщеними особами із зони АТО, ООС та Автономної Республіки Крим.
Харчування учнів групи подовженого дня здійснюватиметься за батьківські кошти.
Начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук зауважила, що у 2019 році безкоштовним харчуванням забезпечено 1591 дитину в закладах загальної середньої освіти та 728 дітей — у закладах дошкільної освіти. У 2020 році кількість дітей пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти зросте до 1649 дітей, у закладах дошкільної освіти, як і в цьому році, становитиме 728 дітей.
Враховуючи протокол комісії з визначення друкованого засобу масової інформації для висвітлення діяльності Новоград-Волинської міської ради та її виконавчих органів від 29.10.2019 р. №2, погоджено визначити ТОВ «Газета «Звягель» друкованим засобом масової інформації для висвітлення зазначеної діяльності у 2020 році.
Із повними текстами всіх прийнятих рішень, після їх підписання, можна буде ознайомитися на офіційному сайті міської ради в рубриці «Нормативна база — Рішення виконавчого комітету».
В.о. міського голови Оксана Гвозденко надала доручення управлінню житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради терміново встановити відповідні знаки на пішохідних переходах, а також виконати попередньо надане доручення щодо нанесення дорожньої розмітки на пішохідних переходах з метою організації безпеки дорожнього руху.
За матеріалами міської ради