Відбулося публічне представлення проекту бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020 рік

5 грудня у великій залі Будинку рад відбулося публічне представлення проекту бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020 рік. Участь в обговоренні проекту бюджету взяли в.о. міського голови Оксана Гвозденко, секретар міської ради Олена Пономаренко, заступник міського голови Анатолій Легенчук, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький, голова постійної комісії міської ради з питань міського бюджету та комунальної власності Ігор Юшманов, депутати міської ради, члени виконавчого комітету міської ради, головні розпорядники коштів.
Представили проект бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ т.в.о. начальника фінансового управління міської ради Валентина Іваненко та головний спеціаліст відділу доходів міської ради Марина Антонюк, які озвучили показники дохідної та видаткової частини бюджету, визначені проектом на 2020 рік.
Доповідь супроводжувалася презентацією інформаційного матеріалу з діаграмами та графіками. Це дало змогу присутнім візуально ознайомитися з основними цифрами проекту бюджету міської ОТГ.
Варто зазначити, що проект видатків спеціального фонду визначений відповідно до пріоритетів програми соціально-економічного розвитку міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік.
Пріоритетами на наступний рік визначено: видатки бюджету на дорожню інфраструктуру, першочергове забезпечення захищених видатків бюджету, покращення матеріально-технічного оснащення соціально-культурної сфери.
До публічного обговорення проекту бюджету міської ОТГ було запрошено депутатів міської ради, керівників структурних підрозділів міської ради та представників громадськості. На жаль, останні не проявили активності та не взяли участі в обговоренні. Тим часом, головні розпорядники бюджетних коштів поінформували присутніх про планові завдання та обсяг коштів, передбачений на 2020 рік у розрізі видів видатків.
Пропозиції учасників зустрічі будуть опрацьовані депутатами міської ради в рамках підготовки до чергового засідання сесії при прийнятті бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020 рік під час засідання тридцять восьмої сесії міської ради сьомого скликання, що відбудеться 20 грудня 2019 року, о 09:00, у приміщенні великої зали Будинку рад.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради