Вуличне освітлення відновлює аж… одна людина. А в керівника ще «не дійшли руки» почитати договір

Вуличне освітлення відновлює аж… одна людина. А в керівника ще «не дійшли руки» почитати договір

ТОМУ СВІТЛО НА ТЕМНИХ ВУЛИЦЯХ З’ЯВИТЬСЯ НЕ СКОРО
Щойно розпочався робочий понеділок, як з’явилася реакція на публікацію в попередньому номері «Звягеля». Начальник Новоград-Волинського району електромереж Олександр Самчук зателефонував і повідомив, що РЕМ не має жодного відношення до зрізаних сосон і відсутності вуличного освітлення по вулиці Західній.
Нагадаємо, що в №49 за 6 грудня була розміщена публікація «Дроти протягли, а сосни зрізали й покинули…», у якій ішлося, що після заміни електромереж навколо місця робіт залишилися велетенські зрізані сосни. Також жителька вулиці Західної скаржилася, що внаслідок робіт енергетиків відсутнє вуличне освітлення. За її словами, скарги в міськвиконком нічого не дали. Свою розповідь жінка підкріпила трьома фото, одним із яких ми проілюстрували замітку.
Начальник Новоград-Волинського РЕМу пояснив, що очолювана ним організація не має жодного відношення до обох із озвучених проблем. Зрізанням сосен займався лісгосп АПК. Саме лісівники й повинні прибрати за собою деревину. Більше того, якщо дерева почне прибирати РЕМ, то це стане порушенням, оскільки деревина належить лісгоспу. Тим не менше, Олександр Самчук пообіцяв зв’язатися з керівництвом лісгоспу АПК, щоб звернути їхню увагу на проблему.
Відновлювати вуличне освітлення — також не справа рук Новоград-Волинського РЕМу. Як підкреслив Олександр Самчук, у місті є комунальне підприємство — «Шляхрембуд», саме воно й повинно слідкувати за роботою вуличного освітлення. А в цьому випадку — його відновити.
«Звягель» зателефонував до керівника «Шляхрембуду» Миколи Борісова.
«Спочатку потрібно розібратися, хто, відповідно до договору, повинен займатися відновленням вуличного освітлення. Можливо, той, хто його познімав, повинен і поставити. Треба почитати договір в управлінні ЖГК. Я ще з цим розбираюсь, ще не дійшли руки», — відреагував на ситуацію Микола Борісов.
Він визнав, що скарги на відсутність вуличного освітлення по вулиці Західній надходили. У планах — освітлення відновити. І не тільки по вулиці Західній, а й по всіх інших скаргах. Це керівник «Шляхрембуду» пообіцяв, але жодних термінів назвати не зміг.
«Якщо вже ви зачепили тему вуличного освітлення, то напишіть у газеті, що на підприємстві «Шляхрембуд» є вакансія електрика. Відповідно до штату, у нас передбачено дві посади. Але працює лише одна людина. Я радо би взяв на роботу ще одного електрика, якби були охочі», — додав Микола Борісов.
Олег БРЮХАНОВ