Першість Новограда-Волинського зі швидких шахів

Першість Новограда-Волинського зі швидких шахів

Із 8 по 15 грудня в гарнізонному Будинку офіцерів за підтримки голови міської федерації шахів Миколи Іванюка та управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради і центру «Спорт для всіх» відбувся чемпіонат міста з класичних шахів.
Серед учасників змагань — 3 кандидати в майстри спорту; 9 — першорозрядників; 6 — володарів другого розряду; 4 — третього розряду.
Лідерами після першого дня змагань стали кандидат у майстри спорту, чемпіонка Житомирської області серед жінок Оксана Ткачук та першорозрядник, багаторазовий чемпіон міста Новограда-Волинського Віктор Слепченко, які набрали по три очки із трьох можливих.
Слідом за ними розташувалися кандидат у майстри спорту, багаторазовий чемпіон міста Новограда-Волинського Микола Малиновський та першорозрядник Сергій Какотко, в активі яких — по два з половиною очки.
Лідери і в подальшому підтвердили свої позиції, не дали шансів амбітній молоді втрутитись в основну боротьбу. За винятком Віктора Слепченка, який через хворобу не зміг продовжити боротьбу за чемпіонство.
Перемігши в очному протистоянні Оксану Ткачук, лідерство захопив Микола Малиновський. Він і став переможцем змагань.
Срібний призер — Оксана Ткачук. Бронза — у Сергія Какотка.
Кращий серед ветеранів — Віктор Гороницький. Серед жінок — Тетяна Наумова. Серед юнаків — Іван Заїка. А серед дівчат найкращою визнана юна зірочка Анжеліка Макеєва.
По завершенню першості Микола Іванюк та Анастасія Нєпша вручили всім учасникам новорічні подарунки від святого Миколая та грамоти й медалі переможцям.
Віктор ЛАГОВСЬКИЙ