Профільний комітет Верховної Ради прийняв рішення «Про підготовку до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки»

На адресу в.о. міського голови Оксани Гвозденко надійшов офіційний лист за підписом голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України Олександра Ткаченка про результати виїзного засідання Комітету 28-29 листопада 2019 року у Волинській області.
29 листопада на засіданні, яке проходило на базі Літературно-меморіального музею Лесі Українки в с.Колодяжному, Житомирську область та батьківщину Лесі Українки — місто Новоград-Волинський, в обговоренні питання щодо відзначення на державному рівні 150-річчя від дня народження видатної письменниці Лесі Українки представляли народний депутат України Юрій Павленко, в.о. міського голови Оксана Гвозденко, начальник відділу культури і туризму міської ради Лариса Заєць та її заступник Леся Адамович.
За результатами виїзного засідання Комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України прийняв рішення «Про підготовку до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки».
Зазначеним рішенням рекомендовано Кабінету Міністрів України забезпечити здійснення реконструкції та розширення площі Новоград-Волинського літературно-меморіального музею Лесі Українки, а також здійснення капітального ремонту доріг та тротуарів біля Літературно-меморіального музею Лесі Українки, під’їздів до нього, дороги навколо пам’ятника видатної письменниці на площі Лесі Українки в місті Новограді-Волинському.
Рекомендовано Волинській обласній раді, Волинській обласній державній адміністрації, Житомирській обласній раді, Житомирській обласній державній адміністрації напрацювати проекти планів заходів щодо відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки у Волинській та Житомирській областях і подати свої пропозиції щодо здійснення відповідних заходів до Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Лесі Українки.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради