Завершено українсько-британські військові навчання

Завершено українсько-британські військові навчання

У 30-ій окремій механізованій бригаді ім.князя Костянтина Острозького офіційно завершено навчання в рамках навчально-тренувальної місії операції «ORBITAL», які проводилися за участі військовослужбовців Великої Британії.
Протягом місяця військовослужбовці щоденно тренувалися на полігоні та на території військової частини, навчалися тактичним діям у складі підрозділів в умовах, максимально наближених до бойових, відпрацьовували оборонні та наступальні дії, патрулювання, маневрування, планування, вдосконалювали навички тактичної медицини, тактичної підготовки для відділень та взводів, проводили практичні стрільби, вивчали штабні процедури, згідно зі стандартами НАТО тощо.
Усього таких модулів було вісім. Усі етапи відпрацьовувалися винятково за стандартами НАТО. Місяць навчань був сповнений подій, що вимагали від військових уміння швидко приймати рішення та брати на себе відповідальність, невпинно здобувати нові знання та практичні навички.
Учасники навчань успішно впоралися з поставленими завданнями та продемонстрували високий рівень професійної підготовки. Військовослужбовці, які брали участь у навчаннях, зможуть передавати знання і надалі — побратимам у своєму та інших підрозділах.
Під час урочистого шикування керівники навчань нагородили представників українських та іноземних підрозділів цінними подарунками та грамотами. Також усі учасники отримали відповідні сертифікати. Згодом, після завершення офіційної церемонії, бійці двох країн-партнерів зробили спільні фото.
Зі свого боку наші військовослужбовці мали можливість підвищити свій професійний рівень за найкращими світовими стандартами, а також передати й власний досвід, отриманий під час ведення бойових дій на Сході держави.
Нагадаємо, операція «Орбітал» (Operation Orbital) проводиться з 2015 року в рамках співпраці між оборонними відомствами України та Великої Британії. Британські інструктори мають значний досвід участі в бойових операціях Іраку й Афганістану та навчають військовослужбовців Збройних сил України відповідно до сучасних стандартів НАТО.
Основна мета цих курсів — підготовка українських військових до ведення бойових дій за різних умов та приведення наших підрозділів у відповідність до стандартів країн-членів НАТО.
Військовослужбовці мали змогу не просто обмінятися досвідом під час навчань, а й розвинути справжнє армійське братерство. Як зазначають наші воїни, після місяця спільних навчань важко прощатися з іноземними колегами.
За матеріалами 30-ї ОМБр ім.князя Костянтина Острозького