Від айфонів — до миру в Україні: якими є новорічні бажання звягельчан?

Від айфонів — до миру в Україні: якими є новорічні бажання звягельчан?

На центральній площі 19 грудня урочисто презентували головну новорічну ялинку. Цьогоріч, нарешті, до зовнішнього вигляду зеленої красуні претензій немає — ялинкові прикраси купили нові, сучасні, хоч якось компенсувавши відсутність снігу, що впливає на новорічний настрій багатьох містян. А в День св. Миколая у своїй резиденції в центрі міста святий Миколай зустрічав дітей та їх батьків. Усі вони мали змогу написати листи про свої мрії.
«Радісні очі, щасливі усмішки, теплі батьківські обійми та сімейні фото створили казкову атмосферу, — розповіла організаторка дійства, директор Центру науково-технічної творчості (ЦНТТУМ) Валентина Найдюк. — Я точно знаю, що всі в цей момент щиро повірили, що всі їх бажання здійсняться! Одну з мрій — мати спільне сімейне фото — ми допомогли здійснити. У багатьох сім’ях це — дефіцит через брак часу. Тому рада була бачити, як люди обіймалися, раділи та дарували один одному тепло своїх сердець. А одна дівчинка, побачивши мене в костюмі янгола, захоплено питала, затамувавши подих: «Ви справді янгол?».
Редакції газети «Звягель» пощастило зазирнути в казкову скриньку Миколая. Нижче пропонуємо вам, шановні читачі, деякі уривки з листів. Хтозна, може, впізнаєте в цих бажаннях своїх близьких? Ще й допоможете Чудотворцю здійснити мрії? Адже в будь-кого з нас є можливість у цю святкову пору стати помічниками новорічних персонажів, від яких усі, без винятку, щиро чекають див.
Тим паче, що в ЦНТТУМ сподіваються на підтримку меценатів. Як запевнила директор Валентина Найдюк, цими днями збираються вирушити з Миколаєм (за власний кошт) за вказаними в листах адресами, щоб особисто реалізувати деякі мрії. Долучайтеся, аби їх, реалізованих, у місті стало більше!
«Святий Миколаю, я хочу шоколадку. Зв’яжися зі мною».
«Мрію, щоб мій тато повернувся з Польщі».
«Зроби так, аби тато, мама, бабуся і дідусь не сварилися. І щоб в Україні був мир!».
«Я мрію про нову сукню і щоб мама заробляла більше грошей і могла купувати одяг не в «секонд-хенді». Мені набридло носити звідти одяг. Хочу нарешті щось нове».
«Святий Миколаю, нехай закінчиться війна, а всі наші рідні повернуться додому живими й здоровими. Нехай більше ніколи не їдуть на війну і будуть удома».
«Ти — помічник Бога. Недавно на небо відійшла моя друга мама. Я хочу, щоб вона була моїм янголом-охоронцем й усім діткам допомогла зрозуміти, що треба любити і слухатися своїх мам!».
«Хочу, щоб дівчинка з нашої школи, яка не чує, почала чути і говорити. А ще хочу, щоб Крим знов був частиною України, щоб на Сході в 2020-му році перестали воювати».
«Щоб ніхто не хворів, у школах не було булінгу і у всіх усе виходило!».
«Святий Миколаю, подаруй мені набір пряжі, щоб я зв’язала собі светр».
«Я — Ангеліна, моє бажання, щоб наша родина була щаслива!».
«Прошу тебе, нехай мої батьки не сваряться, і щоб ми поїхали з ними в Буковель».
«Подаруй усім дітям подарунки й хороші свята».
«Зроби так, щоб випав сніг!».
«Любий св. Миколаю, я тебе дуже люблю і прошу собаку без шерсті».
«Я хочу айфон 11 про макс, кольорові ручки й бальну сукню».

Особливу подяку організатори висловлюють агенції «Майстерня свят» із Вікторією Кот, колективу і вихованцям гуртків центру творчості за створення цієї казки. Мрії збуваються — переконані всі, хто долучився до заходу.
Тож час вірити в дива і працювати над їх здійсненням. З Новим роком усіх! Щастя вам, любі!
Юлія КЛИМЧУК