Відбулося засідання спостережної комісії

Відбулося засідання спостережної комісії

26 грудня під головуванням секретаря міської ради Олени Пономаренко, за участю членів комісії відбулося засідання спостережної комісії виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради.
Секретар міської ради, голова спостережної комісії Олена Пономаренко озвучила звіт про роботу спостережної комісії Новоград-Волинської міської ради за 2019 рік та зазначила, що протягом 2019 року спостережною комісією Новоград-Волинської міської ради надавалася певна допомога особам, які звільнилися з місць позбавлення волі, та особам, позбавленим волі, звільненим від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком. За даними установ станом на 23 грудня 2019 року:

  • у Новоград-Волинському міськрайонному відділі філії державної установи «Центр пробації» у Житомирській області по обліках станом на 23.12.2019 року пройшло 230 засуджених осіб, на обліку перебуває 105 засуджених та 60 порушників;

  • у Новоград-Волинському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на облік сімей, які потрапили у складні життєві обставини, поставлено 15 сімей, де члени сім’ї вчинили правопорушення. Із них — 6 сімей перебували під соціальним супроводом, із них — у 4 сім’ях правопорушення вчинили неповнолітні.


Крім того, начальник Новоград-Волинського міськрайонного відділу ДУ «Центр пробації» в Житомирській області Дмитро Пахомов та провідний фахівець із соціальної роботи Ново-
град-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Бугаревич доповіли про співпрацю закладів, які надають послуги особам, які перебувають у конфлікті із законом.
Також комісією було затверджено план роботи спостережної комісії виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради на 2020 рік.
Нагадаємо, що основне завдання спостережної комісії — це соціальний супровід умовно-достроково звільнених осіб від відбування покарання у вигляді позбавлення волі. Зокрема, спостережна комісія займається організацією та здійсненням громадського контролю за дотриманням прав, свобод та законних інтересів осіб, засуджених до покарання, що не пов’язане з позбавленням волі та осіб, звільнених від відбування покарання; організацією виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадським контролем за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання; наданням допомоги в соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.
Аліна ПУГАЧ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради