У КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» презентували сучасне медичне обладнання

У КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» презентували сучасне медичне обладнання

У 2020 році в Україні в повному обсязі запрацює Програма медичних гарантій. Із 1 квітня 2020 року відбудеться перехід від бюджетного фінансування спеціалізованих закладів охорони здоров’я за рахунок медичної субвенції до оплати за надані медичні послуги населенню, тому заклади охорони здоров’я мають відповідати чітким вимогам та бути оснащені відповідно до вимог Національної служби здоров’я України.
У зв’язку з цим у 2019 році за кошти міського бюджету придбано медичну апаратуру та обладнання на суму 5 млн 322 тис 734 грн.
26 грудня в.о. міського голови Оксана Гвозденко, секретар міської ради Олена Пономаренко, перший заступник міського голови Сергій Колотов, заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак, депутати міської ради, а також депутат обласної ради Степан Нусбаум та керівники медичних закладів міста взяли участь у презентації сучасного обладнання, яке придбано в КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання».
Зокрема, оглянули нову ультразвукову діагностичну систему експертного класу, придбану за кошти, виділені з міського бюджету, — 2 млн 180 тис. 500 грн, яку встановлено в приймальному відділенні КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО». Цей прилад використовується для проведення УЗ-досліджень органів черевної порожнини, нирок, сечостатевої системи, серця, поверхневих і периферичних судин, судин головного мозку, скелетно-м’язової системи, акушерсько-гінекологічних та інших органів. Технологія забезпечує можливість проводити глибоку професійну діагностику, максимальну глибину сканування та високу якість зображення.
Крім того, за кошти міського бюджету придбано аудіометр педіатричний для виявлення вродженої глухоти в новонароджених (50 тис. 932 грн) та авторефкератометр — обладнання для ранньої діагностики й лікування вад зору в дітей (184 тис. 899 грн).
Також представники влади відвідали травматологічне відділення, де оглянули медичне обладнання, а саме: ендовідеокамеру із функцією запису відео та фото для астроскопа (закуплено за кошти міського бюджету на суму 415347 тис. грн), а також комплект обладнання для артроскопії (закуплено завдяки сприянню депутатів обласної ради за кошти обласного бюджету на суму 950 тис. грн).
В.о. міського голови Оксана Гвозденко подякувала всім, хто долучився до цієї почесної справи, побажала успіхів медичному персоналу у справі збереження здоров’я пацієнтів.
Головний лікар КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Василь Борис подякував тим, хто долучився до реалізації цих проектів, адже нове обладнання дозволить у більш зручний для медиків і пацієнтів спосіб здійснювати діагностику захворювань, спостереження стану хворих у динаміці та контроль лікувального процесу.
Аліна ПУГАЧ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради