РОЗПОЧАЛИ З ПЕРЕМОГИ

РОЗПОЧАЛИ З ПЕРЕМОГИ

\"РОЗПОЧАЛИФутбольний чемпіонат Житомирщини стартував у Новограді-Волинському, 15 травня. На вщент заповнених трибунах стадіону «Авангард» відбулося урочисте відкриття чемпіонату. Перед центральною трибуною, де вишикувалися гравці футбольних клубів «Звягель-750» та «Арсенал», виступили дівчата з показовими виступами з шейпінгу, вихованці дошкільних закладів привітали футболістів віршами на спортивну тематику. З вітальними словами звернулися до гравців та уболівальників міський голова М.П.Боровець, начальник обласного управління з питань сім’ї, молоді та спорту М.П.Власенко, голова ради засновників ФК «Звягель-750» В.В.Гордійчук. Урочисте підняття прапору під звуки гімну України здійснили капітани команд Дмитро Горбаченко та Максим Кармазін, ветеран новоград-волинського футболу Микола Романчук. Вперше прозвучав гімн міського футбольного клубу у виконанні автора музики та слів Сергія Руденка, який глядачі зустріли аплодисментами і, навіть, словами приспіву, що прочитали у симпатичній кольоровій програмці, яка традиційно була випущена до матчу.
\"РОЗПОЧАЛИГра розпочалася стрімкою атакою гравців команди господарів. Вже на тридцятій секунді матчу один із нападників завдав сильного, але не точного удару, м’яч пройшов повз ліву від воротаря стійку воріт. Гості не забарилися з відповіддю і вже в наступній атаці оборонці «Звягеля-750» рятували ворота, відбивши м’яч на кутовий. Так, в обопільних атаках пройшло майже 15 хвилин матчу, і після цього ініціатива перейшла до гостей, які провели ряд гострих атак, після чого ворота господарів врятувала поперечка та надійно на останньому рубежі зіграв голкіпер Максим Дубров.
Звягельчани пробували змінити малюнок гри, довго контролюючи м’яч та посилаючи його, в основному, поперек поля. Ця неспішність при переході до атакуючих дій дозволяла бердичівлянам перекривати перспективні ділянки для продовження атаки, відбиваючи м’яч за межі поля або зупиняючи гру дрібними порушеннями, не забуваючи при цьому про стрімкі контратаки. До кінця першого тайму гравці кожної із команд отримали по одному попередженню та мали по одній реальній можливості для взяття воріт суперників. Так, двохходівка у виконанні Д.Горбаченка та Я.Корнійчука завершилася ударом останнього з меж штрафного майданчика прямо у руки голкіпера. А півзахисник «Арсеналу», отримавши м’яч, пройшов уперед і вийшов один на один з нашим голкіпером, однак його удару бракувало влучності.
\"РОЗПОЧАЛИПісля перерви футболісти «Звягеля-750» прибавили в динаміці, що значно підсилило атакуючий потенціал колективу, та і заміни, які були проведені, дозволили грати в передній лінії значно гостріше. Так, реальний шанс забити м’яч після виходу один на один не використав дебютант команди Анатолій Доманський. Удар зі стандарту метрів з 25-ти не вдався нашому капітану. Арсенальці ж в одній з контратак в черговий раз не використали вихід один на один. Підбадьорюючі вигуки вболівальників та музичний супровід заставляв господарів грати активно, в одному з моментів їм навіть вдалося забити гол, що не був зарахований через положення «поза грою» у нападника. Однак атакуючий темп все ж заставив помилитися захист гостей. Після подачі одного з чисельних кутових захисники невдало відбили м’яч, котрий попав на ногу Дмитра Горбаченка, і наш капітан невідпорно пробив, після чого шкіряна куля, просвиставши повз ноги захисників та руки воротаря, увігналася в лівий нижній кут воріт. Радощів гравців та уболівальників не було меж. Арсеналівці після пропущеного голу попали у своєрідний психологічний нокаут. Було зрозуміло, що одним голом гра не завершиться. 100% шанс не використав Я.Корнійчук, який примудрився не поцілити у порожні ворота після чудового прострілу зліва у виконанні А.Доманського. Бердичівляни пробували застосувати для зриву атак грубу гру, однак арбітр охолодив їхній запал двома жовтими картками. Гравці команди господарів не зостались у боргу, у відповідь на грубощі прагнули відповісти такою ж грою, однак 2 «гірчичники» не забарилися і для них. Під завісу матчу другий гол «організував» наш центральний захисник Ігор Вакуленко, який у підкаті, відібравши м’яч у суперника, зробив точну передачу Роману Весельському, який довів передачу до Ярослава Корнійчука, котрому нічого не залишалося, як увігнати м’яч у сітку команди ФК «Арсенал» — 2:0. Це вже була перемога, яку зафіксував фінальний свисток судді у полі. До речі, цього разу бригада суддів провела матч без помилок.
\"РОЗПОЧАЛИВ цілому матч відкриття сезону сподобався, хоча при бажанні можливо було знайти ряд недоліків у командних діях, та й «бійцівські» якості окремих гравців викликали занепокоєння. Приємно було бачити, що заміни, проведені тренером цього разу додали гостроти грі. Тож віриться, що нинішнього сезону лавка запасних буде довгою і здатною підсилити атакуючу і захисну міць команди.
* * *

Фінальний матч розіграшу кубка Житомирщини з футболу був проведений на центральному стадіоні обласного центру. Зустрілися у ньому минулорічні володарі цього трофею ФК «Легіон» та ФК «Прес». Футболісти «Легіону» продовжили приємну традицію зберігати почесний трофей у себе, подолавши суперників з рахунком 2:1. Уболівальників на фіналі зібралося, як для м. Житомир, чимало, однак, як розповіли очевидці матчу, їхня кількість не може йти в ніяке порівняння з кількістю глядачів, котрі були присутні на грі при відкритті сезону у Новограді-Волинському.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ
Фото Віктора ТИМОЩУКА