Нарада з питань вивезення рідких побутових відходів

Нарада з питань вивезення рідких побутових відходів

3 січня за участю в.о. міського голови Оксани Гвозденко та заступника міського голови Анатолія Легенчука відбулася нарада з питань вивезення рідких побутових відходів.
Участь у зібранні взяли: начальник управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Олександр Богданчук, начальник КП НВМР «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Алла Левицька, начальник Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Коваль, а також підприємці, які мають дозвіл на вивезення рідких побутових відходів.
У Новограді-Волинському 5 підприємців уклали договори з КП НВМР «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» щодо скиду нечистот на каналізаційній станції очисних споруд Водоканалу в мікрорайоні «Дружба». Єдиний маршрут руху асенізаційних машин до вищезазначеного пункту затверджений за межами густозаселених вулиць, а саме: вулицями Леваневського, Герцена, частиною вулиці Олейнікова, ГКНС. Однак до виконавчих органів міської ради неодноразово надходили скарги від мешканців вул.Олейнікова про рух цією вулицею асенізаційних машин.
Реагуючи на звернення громадян, підприємцям, які здійснюють вивезення рідких побутових відходів, було наголошено на необхідності дотримуватись єдиного визначеного маршруту руху. Також підприємців було попереджено про недопущення скиду нечистот у несанкціонованих місцях. Зафіксовані факти порушень будуть передані до правоохоронних органів для притягнення порушників до відповідальності. Наразі ж опрацьовується можливість збільшення кількості точок скиду рідких побутових відходів у каналізаційні колектори Водоканалу згідно з санітарно-епідеміологічними нормами.
Підприємці звернулися до посадовців із проханням відремонтувати дорогу, яка належить до маршруту руху асенізаційних машин.
Керівництво галузі житлово-комунального господарства здійснило виїзну нараду з метою опрацювання звернення та визначення обсягу ремонтних робіт.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради