Новоград сумує з українцями з приводу авіакатастрофи нашого літака в Ірані

У всеукраїнський день жалоби у зв’язку з катастрофою літака ПАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» в Ірані, міська та районна влада висловили співчуття рідним та близьким загиблих в авіакатастрофі. До них приєдналися мешканці територіальної громади — для всіх українців та міжнародної спільноти трагічна подія стала великим потрясінням.
Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського №1/2020 від 08.01.2020 р., у зв’язку з трагедією, що сталася внаслідок катастрофи пасажирського літака приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» 8 січня в Ісламській Республіці Іран та призвела до численних людських жертв, з метою вшанування пам’яті загиблих, 9 січня в Україні оголосили днем жалоби.
У день жалоби на всій території України було приспущено Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; скасовано розважально-концертні заходи, внесено відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.
Як повідомляється на офіційному сайті Президента України, на борту літака, що впав біля аеропорту Тегерана, перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 — Канади, 82 — Ірану, 3 — Німеччини, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, 3 — Великої Британії.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК