На «Авангарді» будуть торгові точки?! Громаду запрошують до обговорення…

На «Авангарді» будуть торгові точки?! Громаду запрошують до обговорення…

«16 січня 2020 року, о 16:00, у конференц-залі Будинку рад відбудуться громадські слухання щодо поділу земельної ділянки на міському стадіоні «Авангард». Запрошуємо мешканців Новоград-Волинської ОТГ узяти участь в обговоренні», — повідомляє управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради.
Що криється за цим лаконічним анонсом чергових громадських слухань? Це питання викликало інтерес новоградців у Фейсбуці. У відповідь на уточнювальні запитання депутат міської ради Олександр Палецький написав коментар із поясненням: «Пропонується частину земельної ділянки по вул.Мамайчука шириною до 6 метрів виставити на аукціон права оренди (приблизно 0,6 га) для комерційного використання з обтяженнями — будівництво туалету, реконструкція входу на стадіон, благоустрій тротуару біля стадіону (тротуарна плитка, лавочки, освітлення і т.ін.)».
Своє пояснення в коментарях під цією новиною надала також Лідія Тимофєєва, директор міського Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»: «До земельної комісії звернулась певна фірма з проханням надати дозвіл для розміщення торгових точок на території міського стадіону «Авангард». Таке рішення потребує обговорення та пояснення з громадою міста, тому просимо долучитися та взяти участь у вищезазначеному обговоренні!», «Знову торгівля, на жаль…», «Оце молодці! Вже стадіон потихеньку продають…», «Під рішенням зробити норм. туалет криється захоплення зем. ділянки в центральній частині міста. … Нас хочуть купити тротуаром і платним туалетом. Чим більше людей прийде на слухання і оприлюднить своє негативне ставлення до цієї пропозиції, тим більше шансів зберегти територію нашого рідного «Авангарду» незайманою. Невже наш бюджет може виділити мільйони на «прос…аний» офіс і не знайти на туалет, тротуар, демонтаж совкової огорожі стадіону?», «Якщо на стадіоні торгувати, то ми йдемо до вас у міськвиконком займатися спортом» — новоградці різко відреагували на ймовірність будівництва на центральному стадіоні міста торговельних закладів.
Бути чи не бути торгівлі на стадіоні? Яка думка з цього приводу в громади, яка, попри делеговані депутатам та виконавчим органам повноваження, має виняткове право погоджувати чи не погоджувати ті чи інші зміни в місті? Адже саме громаді — кожному її мешканцю — жити в цьому місті. Перші відповіді почуємо 16 січня на громадських слуханнях.
Олег БРЮХАНОВ