На 88-му засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання

На 88-му засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання

15 січня у великій залі Будинку рад під головуванням міського голови Віктора Весельського відбулося 88-ме засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання, участь у якому взяли 20 членів виконавчого комітету із 22, які затверджені рішенням міської ради.
На початку засідання заступник міського голови Оксана Гвозденко зазначила, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 р. №877, рішенням Житомирської обласної ради від 17.09.2019 р. №1585 «Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік» бюджету міста Новограда-Волинського було затверджено субвенцію з державного бюджету на виплату грошової компенсації на придбання житла для дітей-сиріт у сумі 645792 грн.
Рішенням виконавчого комітету міської ради від 13.11.2019 р. №1099 затверджено рішення комісії від 11.11.2019 р. №3 про виплату грошової компенсації для придбання житла, прийняте на підставі заяв осіб із числа дітей-сиріт та відповідних подань департаменту праці та соціального захисту населення міської ради. У грудні 2019 року за рахунок коштів грошової компенсації придбано у власність житлові приміщення двом дітям-сиротам.
Також у 2019 році було придбано соціальне житло за рахунок коштів міського бюджету в сумі 170 тис. грн, у співфінансуванні з обласним бюджетом — 150 тис. грн. Відповідно до соціального квартирного обліку при виконавчому комітеті міської ради, квартиру надано особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.
Відтак, очільник міста Віктор Весельський за участі директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Лілії Хрущ вручив зазначеним особам сертифікати на право користування житлом.
У ході засідання було прийнято 18 рішень та заслухано інформацію про надання в оренду приміщень комунальної власності Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади.
Зокрема, відповідними рішеннями надано разову грошову допомогу: 17 особам — на дороговартісне лікування загальною сумою 96 тис. грн; 8 особам — у зв’язку з обставинами загальною сумою 13 тис. грн.
Ще одним рішенням, за рекомендацією зборів трудового колективу Школи мистецтв міста Новограда-Волинського (протокол №2 від 28.10.2019 року), вирішено підтримати кандидатуру директора Школи мистецтв Лілії Полтавченко та порушити клопотання перед Житомирською обласною державною адміністрацією про внесення подання до Президента України про присвоєння почесного звання України «Заслужений працівник культури України» за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію та участь у житті територіальної громади міста.
Рішенням виконавчого комітету надано тимчасовий дозвіл на період із 01.02.2020 року до проведення конкурсу, але не пізніше 30.04.2020 року на здійснення міських автобусних пасажирських перевезень у звичайному режимі руху перевізникам, які обслуговують маршрути:

  • №1 «Лубчиця — Залізничний вокзал», №4 «вул.Дружби — Автовокзал (ринок)» та №8 «Лубчиця — вул.Лесі Українки — М’ясокомбінат» — ТОВ «Новоградтранссервіс»;

  • №2 «Автовокзал — М’ясокомбінат», №14 «вул.Дружби — Залізничний вокзал» — ФОП Косянчук А.В.


Перевезення пільгових категорій громадян є обов’язковим.
Також до цього рішення було внесено низку доповнень.
Крім того, затверджено: склад позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії при Новоград-Волинському об’єднаному міському військовому комісаріаті; основні завдання цивільного захисту Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік; фінансовий план КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» на 2020 рік. Низка рішень стосувалися поточних питань.
З відеотрансляцією 88-го засідання виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання можна ознайомитися за посиланням: https://youtu.be/CQbwzHch5pI.
Чергове засідання виконавчого комітету міської ради планується провести 12 лютого 2020 року.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради