На базі ліцею №11 відбулася непересічна освітянська подія Всеукраїнського масштабу — Магістральний міні-EdCamp

На базі ліцею №11 відбулася непересічна освітянська подія Всеукраїнського масштабу — Магістральний міні-EdCamp

10 січня до ліцею №11 міста Новограда-Волинського прибули освітяни з 16 областей України з метою відкритого обміну педагогічним досвідом, співпраці та вирішення спільних завдань у форматі EdCamp. Це — унікальна платформа професійного зростання для вчительства України, яка грунтується на принципах безкоштовності, незалежності та вільної ініціативи. Завдяки дискусійному формату (не)конференції, її учасники самостійно визначають перебіг роботи, вибираючи ті сесії, які відповідають їх потребам та інтересам.
Організатори заходу — директор ліцею №11 Аліна Табакова та її заступники Оксана Андрійчук і Наталія Ковальчук, заручившись підтримкою міської влади, на конкурсній основі здобули можливість проведення магістральної міні-EdCamp у нашому місті. Варто зазначити, що формат EdCamp минулого року було визначено в топ-100 світових освітніх інновацій, тому той факт, що ліцей №11 виборов право проведення на своїй базі магістральної (не)конференції є беззаперечним свідченням високого рівня освіти в Новограді-Волинському.
Вітала учасників непересічної освітянської події заступник міського голови Оксана Гвозденко, яка ознайомила присутніх із історією та «родзинками» міста Новограда-Волинського, а також запросила відвідати заходи, приурочені до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Також Оксана Василівна побажала учасникам позитивного настрою і плідної роботи під час панельної дискусії та вчительських сесій з експертами у форматі Speed Geeking.
Начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук відзначила, що Новоград-Волинський уже вдруге проводить цей захід та наголосила на меті зустрічі — побудові відповідальності, як риси характеру, що сприяє досягненню успіху в різних сферах життя.
У магістральному міні-EdCamp з теми «Прагнемо не до успіху, а до цінностей, які він дає» взяли участь 193 учасники та 28 експертів, партнери, волонтери, гості — усього понад 280 чоловік. Підтвердженням високого рівня організації заходу стало представництво освітян із великими науковими досягненнями, зокрема кандидатів наук.
За вільної ініціативи учасники (не)конференції мали можливість відвідати 9 локацій, де експерти проводили дискусії, майстер-класи, тренінги з елементами інтерактиву та педмайстерні різної тематики, до прикладу: «Інструменти розбудови доброчесного освітнього середовища з USAID ВзаємоДія», «БАТ, мнемотехніка, EQ, та інші Zвірі або учительські секретики для учнів», «СамоОцінка чи СамоЦінність — що і як потрібно розвивати?» тощо.
Заступник міського голови Оксана Гвозденко також стала одним із експертів міні-EdCamp та провела для всіх зацікавлених майстер-клас на тему «ОТГ: цінність громади».
Відвідавши численні заходи магістральної (не)конференції, Оксана Василівна відмітила, що такі події стимулюють учительство на нові досягнення і розвиток, а також відіграють важливу роль у популяризації освітньої галузі Новограда-Волинського.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради