Для селфістів — безкоштовно: Музей родини Косачів пропонує локації для фото

Для селфістів — безкоштовно: Музей родини Косачів пропонує локації для фото

Цікаву та сучасну ініціативу придумали у світі для популяризації музеїв — Міжнародний день селфі. Флешмоб відбувається щороку в різних країнах у січні. Відзначати цей день запропонував Європейський колектив музейних працівників «Culture Themes» у 2014 році.
Як відомо, фото та відеозйомка в музеях дозволяється відвідувачам за окрему плату. Зокрема тому, що спалахи шкодять музейним раритетам. А в день селфі ви можете безкоштовно зафікусувати себе поруч із будь-яким експонатом і, виклавши світлину в мережу, ще й виграти приз.
Акцію шість років поспіль підтримують в Україні, а нещодавно на сторінці новоград-волинського Музею родини Косачів теж з’явилося повідомлення про те, що всі охочі в нашому місті зможуть долучитися до міжнародного флешмобу.
«Прийдіть у суботу, 18 січня, зробіть селфі поруч із будь-яким експонатом або в фотозонах музею, — йдеться в повідомленні, — виставте на сторінці Музею родини Косачів y Фейсбуці з хештегами #museumselfieday та #museumrodynykosachiv. Автори найцікавіших селфі, що наберуть найбільше лайків, будуть заохочені подарунками. Про результати дізнаєтеся
22 січня, о 16:00, на нашій сторінці».
Серед подарунків музей пропонує знижку 50% на відвідування центру раннього розвитку «Талантик» (дитячий або дорослий), професійні фотографії від Юрія Дробота і каву в місцевій кав’ярні.
«Але мотивацією може бути не тільки приз, а й популяризація нашої історії. Селфітися — це модно, і в музеї ходити має бути модно», — вважають у Музеї родини Косачів.
Адреса: вул.Родини Косачів, 5-А. Тел.: (04141) 2-02-12, 063-016-13-00. Музей відкритий для селфі 18 січня. Цього дня вхід безкоштовний.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі