СТРІЛЯНИНА В «МОРСЬКОМУ»: ВБИВЦЮ ЩЕ НЕ ВПІЙМАЛИ

У на перший погляд тихому й спокійному Новограді-Волинському час від часу трапляються речі, що ставлять під сумнів ці «тихість» і «спокійність». Убивство, та ще й із вогнепальної зброї, що сталося в місті минулої п’ятниці, — якраз і належить до таких фактів. Стріляли в мікрорайоні «Морське», всього в кількох сотнях метрів від відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи (більш відомого в народі як «МРЕВ»), поблизу станції техобслуговування та автомийки.
Працівники й керівництво міськвідділу міліції у день скоєння злочину по гарячих слідах надзвичайну подію коментувати відмовилися, пояснюючи це тим, що триває слідча робота, а витік інформації може лише зашкодити. Тим часом містом почали ширитися чутки, нерідко суперечливі одна одній. Зокрема, і про те, що це були чергові «розбірки» між кримінальними угрупуваннями. (Згадаймо, як відносно недавно приблизно за таким же сценарієм події розгорталися поблизу дев’ятої школи. Ну, прямо не Новоград, а Чикаго 30-х років!) Хоча жарти жартами, а факти вперто говорять про те, що, якщо минулого разу були поранені (до речі, випадкові перехожі – неповнолітня дівчина), то на цей раз на вулиці міста серед білого дня вбито людину.
Аби дещо прояснити ситуацію, через кілька днів після стрілянини правоохоронні органи погодилися надати офіційний коментар.
Як розповіла Анна Власюк, помічник начальника міськвідділу міліції зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ, 25 липня, о 14.10, до чергової частини зателефонували й повідомили, що в районі вулиці Ушакова пролунали постріли. (Точніше, звуки, схожі на постріли.) За вказаною адресою на місце події виїхала слідчо-оперативна група. З’ясувалося, що невідомою особою було заподіяно вогнепальне поранення одному із жителів міста, внаслідок чого потерпілий помер.
За фактом злочину порушено кримінальну справу за статтею 115 ч.1 КК України (умисне вбивство), що передбачає покарання від 7 до 15 років позбавлення волі.
Наразі триває розслідування, що проводиться слідчим управлінням УМВС України в Житомирській області, правоохоронцями здійснюються заходи щодо затримання підозрюваного у скоєнні даного вбивства.
На сьогодні – це вся офіційна інформація. На запитання щодо особи загиблого, кількості та характеру поранень, виду застосованої зброї тощо місцеві правоохоронці не відповідають. Мовляв, в інтересах слідства, до його закінчення такі відомості треба зберігати в секреті.
По суті, офіційний коментар ясності в цю справу так і не вніс. Бо, як бачите, інформації від правоохоронців було отримано мінімум.
Власна інформація