Визначилися фіналісти Кубка міста з футзалу

Визначилися фіналісти Кубка міста з футзалу

19 січня матчами 7-го туру завершився груповий етап відкритого Кубка міста Новограда-Волинського з футзалу. Нагадаємо, ігри відбуваються щонеділі в спортзалі ліцею №11.
У групі А вихованці ДЮКФП — команда «Звягель» — підтвердили небезпідставність третього місця в групі, упевнено перегравши одного з аутсайдерів, — «Меркурій» (Івашківка) — 11:3.
«Ветерани» в матчі, який також не мав турнірного значення, не без проблем здолали «Добриню» — 4:3.
У грі за перше місце в групі команда «EuroShoes», до 26-ї хвилини поступаючись «Рисі» — 0:3, спромоглася на чотири поспіль голи і за 4 хвилини до завершення матчу вигравала 4:3. «Рись» на останніх хвилинах зрівняла рахунок, але нічия їм не дозволила посісти перше місце. За додатковими показниками, а саме: за кращою різницею забитих/пропущених, до фіналу крокує «EuroShoes».
У групі В турнірне значення мав кожен матч. «Звягель-93» переграв «Лісгосп» — 7:4. Обидві команди набрали по 6 очок, таким чином залишившись за межами першої четвірки. Хоча, відповідно до регламенту, вони і не могли потрапити у вищу лігу, адже в групі А команди від Держлісгоспу та ДЮКФП уже гарантували собі місця серед вісімки кращих команд міста, а дві команди від організації в одній групі (лізі) регламентом забороняється.
Четверту перепустку до «вишки» розіграли між собою «Звягель-АТО» та «Фани Звягеля». «АТОвцям» потрібна була тільки перемога, а «Фанів» влаштовувала й нічия. «Звягель-АТО» виглядав на майданчику потужніше, але першими забили «Фани Звягеля». До завершення матчу команда військовослужбовців була в ролі «доганяючих». До фінального свистка вони так і не зуміли бодай зрівняти рахунок, несподівано поступившись (3:4) і віддавши перепустку до вищої ліги «Фанам Звягеля».
У матчі за першу сходинку групи В майстрівська «Нива» не знайшла аргументів проти «Смолки» — 3:8. Дублі Горбаченка та Гороницького, а також хет-трик Івана Тимофєєва виводять «Смолку» з першого місця групи у фінал кубка.
Список кращих бомбардирів очолює гравець «Смолки» Артем Гороницький, який в останньому турі групового раунду забив двічі (загалом 24 голи) і збільшив відрив від найближчого переслідувача — гравця «EuroShoes» Олександра Лавренюка (21 гол). Обидва претенденти на титул кращого снайпера матимуть можливість зіграти у фінальному матчі.
Уже цими вихідними у фіналі кубка міста зустрінуться «Смолка» та «EuroShoes». Дату і час проведення матчу Новоград-Волинська міська асоціація футболу назве пізніше. Слідкуйте за оголошеннями на офіційному сайті асоціації (https://mafnv.org.ua/).
* * *

У суботу, 18 січня, відбувся 7-ий ігровий день турніру з футзалу «Різдвяні дзвони 2019-2020». Ігри проводяться в спортивному залі промислово-економічного технікуму.
Прем’єр-ліга (4-ий тур): «Ветеран» (Новоград) — «Металіст» (Чижівка) — 3:2; «Маяк» (Жолобне) — «Ураган» (Жадківка) — 5:8; «Смолка» — «Смолка Новогран» — 9:9; «Полісся» (Сусли) — «Авангард» (Горбаша) — 1:4.
Перша ліга (група В, 5-ий тур): «Олімпік» (Піщів) — «Землероб» (Дідовичі) — 6:3; «Динамо» (НВЕГК) — «Скала» (Наталівка) — 1:3.
Друга ліга (група А, 5-ий тур): «Калина» (Калинівка) — «Смолка-2» — 9:5; «Рух» (Стриєва) — «Янг Бойз» (Новоград) — 5:3.
Друга ліга (група В, 5-ий тур): «Легіон-2» (НВПЕТ) — «Граніт» (Токарів) — 11:4; «Явір» (Яворівка) — «Верес» (Колодянка) — 4:7; «Полісся» (Городниця) — «Сокіл» (Орепи) — 3:2.
Лідером Прем’єр-ліги, маючи 7 очок після 3 ігор, є «Смолка Новогран». Сім очок у чотирьох іграх набрав «Авангард». Далі — «Металіст» і «Маяк», у яких по 6 очок після 3 ігор.
У групі А першої ліги відірвалися від решти команд «Спорт-Лідер» і «Полісся-2» — по 10 очок. У групі В лідирує «Скала» (12 очок). Далі — «Динамо» (10), «Олімпік» (9).
Групу А другої ліги очолює «Калина» — 11 очок. «Смолка-2» і «Янг Бойз» мають по 7 очок. У групі В без втрат (12 очок) йде «Верес». На другому місці «Явір» — 9 очок.
За матеріалами федерацій підготував Олег БРЮХАНОВ