День селфі в музеях міста

День селфі в музеях міста

Креативно пройшов Міжнародний день селфі не лише в музеях світу, а й у Новограді-Волинському. Нагадаємо, запропонував ідею колектив Музею родини Косачів, і залюбки підтримали її в Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.


І хоч цього дня — 18 січня — багато хто готувався до святкування Водохреща, проте люди, котрі, як і анонсувалося, безкоштовно відвідали екскурсії, — автоматично стали учасниками акції світового масштабу. Такі флешмоби вже традиційно багато років поспіль проходять у музеях усього світу задля їх популяризації.
У Новограді-Волинському світлини приймали в електронному варіанті на сторінці у Фейсбуці зі спеціальним хештегом. Містяни приходили з друзями та сім’ями: було не лише пізнавально, а й весело сфотографуватися поруч із музейними експонатами. Дехто, бажаючи перемогти, засвідчив, як видно зі світлин, неабияке почуття гумору. Власники світлин з найбільшою кількістю лайків отримали подарунки від колективу, про них ми писали в минулому номері.

Якщо хочете цікаво провести час і дізнатися більше про історію краю, долучайтеся до нових акцій. Музейні працівники все активніше виходять «у маси», розповідаючи про цікавинки своєї роботи в мережі. Колектив Музею родини Косачів розповідає в постах, як вони реставрують старовинні експонати з історії нашого міста, як проводять майстер-класи, під час яких навчають давніх традицій.

Серед новинок — фотозони для туристів у стилі ретро і новорічна ялинка, яку напередодні свят музейні працівники прикрасили старовинними іграшками 50-60 років минулого століття. До речі, якщо саме зараз ви прибираєте свою ялинку й у вас є старі новорічні прикраси, то можете долучитися до гарної справи — подаруйте музею, щоб ялинка вашого дитинства або дитинства ваших батьків до наступного року стала ще колоритнішою.
«Під час екскурсій тепер у нас зможете сфотографуватися за письмовим столом у кабінеті Петра Антоновича Косача, батька Лесі Українки; або ж в їдальні Косачів, уявивши себе в колі дружньої, гостинної родини, котра любила приймати в себе вдома гостей», — йдеться на офіційній сторінці музею.
Фотосесія тривалістю півгодини коштуватиме туристам 50 гривень. З’явилася чудова нагода неординарно провести час, і є куди зводити друзів та гостей міста.
Юлія КЛИМЧУК