У Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відзначили Різдво Христове

У Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відзначили Різдво Христове

16 січня в Новоград-Волинському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки традиційно відзначили Різдво Христове. На свято завітали заступник міського голови Оксана Гвозденко, начальник відділу культури і туризму міської ради Лариса Заєць та члени великої музейної родини.
На початку заходу завідувачка Літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Римська розповіла присутнім, як за народними традиціями відзначали свято у великій родині Косачів та привітала присутніх із Різдвяними святами.
Із вітальним словом та побажаннями до присутніх звернулася заступник міського голови Оксана Гвозденко, яка зазначила: «У 2021 році виповнюється 150 років із дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) — видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури. Як відзначив кандидат філологічних наук Сергій Романов: «Українці — це нація, створена письменниками. Якщо Тарас Шевченко створив націю, Іван Франко населив Україну громадянами, то Леся Українка засвідчила, що ці громадяни вміють мислити і відчувати». 2020 рік є особливим, потрібно докласти максимум зусиль для проведення на належному рівні заходів із нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Крім того, основним завданням є реконструкція Новоград-Волинського літературно-меморіального музею Лесі Українки». Оксана Василівна привітала всіх із Різдвяними святами, побажала миру, добра, радості й здійснення всіх мрій і сподівань у новому році.
Також на Святвечір завітали директор обласного Краєзнавчого музею Роман Насонов, лауреати премії ім.Лесі Українки та поціновувачі її творчості.
Старовинними колядками та щедрівками порадували присутніх зразковий ансамбль народної пісні «Цвіте терен» та дитячий народний колектив «Ордана» (керівник — заслужений працівник культури України, лауреат премії ім. Лесі Українки Віра Матвійчук), творчий колектив «Віра» (керівник — лауреат премії ім. Лесі Українки Галина Кучинська).
Під час заходу гості свята зарядилися приємними враженнями та емоціями.
Аліна ПУГАЧ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради